Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η Διαφορετικότητα ως Αναγκαιότητα στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό

Της Φωτεινής Τσίκκου, COO, ECOMMBX

 

Στην εποχή της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης και της άμεσης πρόσβασης σε αγαθά, υπηρεσίες και πληροφόρηση, έννοιες όπως η Ψηφιοποίηση και ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός έχουν ενταχθεί για τα καλά στο επιχειρησιακό πλάνο οργανισμών, που είτε θέλουν με αυτό τον τρόπο να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους είτε θέλουν απλώς να καλυτερεύσουν τις εσωτερικές τους διαδικασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, η επένδυση στη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση, δηλαδή η προσθήκη ατόμων που προέρχονται από διαφορετικό υπόβαθρο, με διαφορετικές παραστάσεις και διαφορετικό σύνολο δεξιοτήτων και κατάρτισης, είναι μία σημαντική κίνηση που μπορεί να ενισχύσει το Ανθρώπινο Δυναμικό κάθε οργανισμού.

Είναι δε βέβαιο πως η ποικιλομορφία απόψεων επιφέρει την απαραίτητη ισορροπία στη λειτουργία μιας ομάδας, κάνοντάς τη συνάμα πιο δημιουργική. Ωστόσο, το να καταφέρει ένας οργανισμός να δημιουργήσει μία όμορφη και λειτουργική κουλτούρα σ’ ένα εργασιακό περιβάλλον, δεν είναι εύκολο εγχείρημα, γι’ αυτό και το κλειδί είναι να βρει κανείς την αρμονία -μεταξύ χαρακτήρων - που θα φέρει ισορροπία στην ομάδα.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι άλλωστε, το γεγονός ότι εταιρείες πρωτοπόροι στη βιομηχανία της τεχνολογίας και του fintech, που μας οδηγούν στην 5η βιομηχανική επανάσταση, έχουν αφομοιώσει αυτές τις έννοιες της Διαφορετικότητας, της Ενσωμάτωσης και της Συμπερίληψης, πετυχαίνοντας έτσι τη σύνθεση μίας δυναμικής ομάδας ατόμων.

Μίας ομάδας που να μπορεί να προσφέρει καινοτόμες λύσεις στα διάφορα ζητήματα που προκύπτουν μέσα από τις αυξανόμενες ανάγκες, αλλά και μέσα από αστάθμητους παράγοντες, όπως είναι η πανδημία που μας έχει αναγκάσει σε μεγάλο βαθμό, να αναθεωρήσουμε σκέψεις και πρακτικές.

Άλλη μια πρόκληση που επηρεάζει έναν οργανισμό με βάση τα σημερινά ανταγωνιστικά δεδομένα  είναι να καταφέρει να ενώσει δημιουργικά μία πολυμορφική ομάδα σ’ ένα πολυμορφικό και εναρμονισμένο προϊόν. Γι’ αυτό οι εταιρείες fintech είναι δημιουργοί και διαμεσολαβητές της τεχνολογίας, με γνώμονα πάντα τις ανάγκες των πελατών.

Τα πιο πάνω μας οδηγούν στο επόμενο βήμα, που με βάση το κόστος ευκαιρίας, ένας οργανισμός οφείλει να διαλέξει πού να επενδύσει εσωτερικά, για να δημιουργήσει προϊόντα και υπηρεσίες με τεχνολογική υποδομή, υποδεικνύοντας τους εξωτερικούς συνεργάτες που θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωση των υπηρεσιών.

Κι όπως είπε ο Stephen William Hawking: «Θυμήσου να κοιτάς τα αστέρια και όχι τα πόδια σου. Προσπάθησε να καταλαβαίνεις ό,τι βλέπεις και να αναρωτιέσαι τι κάνει το σύμπαν να υπάρχει. Να είσαι περίεργος».

Η ECOMMBΧ είναι μία γνήσια fintech εταιρεία, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη στελέχωση του Ανθρώπινου Δυναμικού με άτομα που έχουν την κατάλληλη χημεία μεταξύ τους, δημιουργώντας παράλληλα ένα ευχάριστο ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που εν μέσω μίας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και μιας ευρύτερης αβεβαιότητας όσον αφορά τα διάφορα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα, συνεχίζουμε να λειτουργούμε με ρυθμούς ανάπτυξης, δημιουργώντας καινούργια τμήματα, όπως είναι το Τμήμα Mάρκετινγκ που στην παρούσα φάση είμαστε σε διαδικασία να το ενδυναμώσουμε με νέα άτομα, νέες ιδέες και νέες στρατηγικές. Με αυτό τον τρόπο, αφενός ενισχύουμε την υπάρχουσα ομάδα ατόμων που προσδίδει την απαραίτητη ενέργεια και τεχνογνωσία και αφετέρου ανταποδίδουμε μέσω της κοινωνικής μας εταιρικής ευθύνης, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως οι εταιρείες που θα αφομοιώσουν ευκολότερα τις έννοιες και τις αξίες που εμπεριέχουν η Διαφορετικότητα, η Ενσωμάτωση και η Συμπερίληψη και που θα αντιληφθούν τα πιθανά οφέλη που προκύπτουν απ’ αυτές, θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τις προκλήσεις του μέλλοντος, προσφέροντας έτσι αμεσότητα, ασφάλεια και ποιότητα υπηρεσιών μέσω εξατομικευμένων λύσεων.

Τέλος, σε συνδυασμό με την επένδυση στην τεχνολογία, όλοι αυτοί οι παράγοντες θα συμβάλουν στη συνταγή επιτυχίας που θα τις οδηγήσει στην εξέλιξη και θα προετοιμάσει, ταυτόχρονα, το έδαφος γι’ αυτό που αποκαλούμε 5η βιομηχανική επανάσταση.

 

 

Δειτε Επισης

Σε τροχία απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου