Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ορίζοντας για βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της Έρευνας και Καινοτομίας

Με στόχο να διασφαλίσει ότι οι δράσεις έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ θα συμβάλλουν στις προτεραιότητες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης μιας κλιματικά ουδέτερης και πράσινης Ευρώπης, μιας Ευρώπης έτοιμης για την ψηφιακή εποχή και μιας οικονομίας στην υπηρεσία των ανθρώπων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το νέο στρατηγικό πρόγραμμα Horizon Europe-Ορίζοντας Ευρώπη 2021-2027. Αποτελεί το 9ο κατά σειρά πρόγραμμα πλαίσιο της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία για την περίοδο 2021-2027, με προϋπολογισμό €95,5 δισ. και αποτελεί το διάδοχο του 8ου προγράμματος πλαίσιο Ορίζοντας 2020.

Την επίσημη έναρξη του πλέον φιλόδοξου προγράμματος για Έρευνα και Καινοτομία για την Κύπρο, Horizon Europe, ανακοινώνει το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής διοργανώνοντας εναρκτήρια εκδήλωση ενημέρωσης, την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 και ώρα 9:30 π.μ.

Συγκεκριμένα, εισαγωγή στην εκδήλωση θα κάνει ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου, κ. Κυριάκος Κόκκινος και η Ευρωπαία Επίτροπος για Καινοτομία, Έρευνα, Πολιτισμό, Εκπαίδευση και Νεολαία, κα. Μαρίγια Γκάμπριελ.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το γενικό πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, ενώ θα δοθούν, επίσης, πληροφορίες, για την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα, για τους κύριους κανόνες συμμετοχής, καθώς και για τη διαδικασία αξιολόγησης και τελικής επιλογής των προτάσεων που θα χρηματοδοτηθούν.

Ορίζοντας Ευρώπη
Ο Ορίζοντας Ευρώπη στόχο έχει να συμβάλει στην ενίσχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής βάσης της ΕΕ, στην αναμόρφωση του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας (ΕΧΕ) και στην βελτίωση της ικανότητας της ΕΕ να καινοτομεί. Παράλληλα, αποσκοπεί στη σύνδεση της έρευνας και καινοτομίας με έξι βασικές ευρωπαϊκές προτεραιότητες, που αφορούν  στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στον ψηφιακό μετασχηματισμό των κοινωνιών και της οικονομίας, στην ευημερία και ασφάλεια των πολιτών, καθώς και στην προστασία της ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Εθνικά Σημεία Επαφής
Στην εκδήλωση, θα δοθεί η ευκαιρία ενημέρωσης για τις διαθέσιμες υπηρεσίες που θα παρέχονται από τα Εθνικά Σημεία Επαφής του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) για την υποστήριξη των αιτητών και δικαιούχων του προγράμματος Horizon Europe.

Κατά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης θα εξεταστούν τα οφέλη που προκύπτουν για το εθνικό οικοσύστημα Έρευνας και Καινοτομίας μέσω της αξιοποίησης του νέου προγράμματος, καθώς και η συνέργεια με άλλα προγράμματα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ενημέρωση για επιτυχή συμμετοχή
Μέχρι σήμερα η Κύπρος έχει καταγράψει επιτυχή συμμετοχή στα προηγούμενα προγράμματα και κατατάσσεται πρώτη στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά στην κατά κεφαλή άντληση κεφαλαίων.

Για τη διασφάλιση της επιτυχούς συμμετοχής δικαιούχων στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί μπορούν να λάβουν έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση για το πώς μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση από το πρόγραμμα, μέσα από τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Η εκδήλωση απευθύνεται σε:

* Ερευνητικά / Ακαδημαϊκά Ιδρύματα

* Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις

* Δημόσιους Οργανισμούς

* Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών

* Τοπικές Αρχές

* Media / multipliers

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί διαδικτυακά. Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, πατήστε εδώ: https://bit.ly/310cAFk

Διοργανωτής: Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Συντονιστής: IMH

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com 

Δειτε Επισης

Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών