Π. Αλαμπρίτης: Ο ψηφιακός αλφαβητισμός ως στρατηγικός στόχος του ΟΝΕΚ

Σειρές αναβαθμίσεων και εκσυγχρονισμού, χρηματοδότηση προγραμμάτων, σεμινάρια για reskilling, upskilling, Makerspace και STEAMers, είναι μερικές από τις δράσεις του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρο (ΟΝΕΚ), στο πλαίσιο των προσπαθειών για ψηφιακό μετασχηματισμό.

Διαβάστε ακόμα:

Ι. Φιάκκου: Machine learning και blockchain στις στοιχηματικές δραστηριότητες

Ψηφιακός μετασχηματισμός: Σε χαμηλά ευρωπαϊκά επίπεδα η Κύπρος

Τρ. Κύπρου: Σημαντική μείωση ΜΕΔ και εξόδων - Σταθερές οι καταθέσεις

Απαραίτητο συστατικό για επίτευξη του στρατηγικού στόχου του οργανισμού, που δεν είναι άλλος από τον ψηφιακό αλφαβητισμό, αποτελεί η δημιουργία κατάλληλης κουλτούρας σε ατομικό επίπεδο και η προσαρμογή στις τρέχουσες εξελίξεις, ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΝΕΚ, Πρόδρομος Αλαμπρίτης. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε τη σημασία ανάπτυξης κριτικής σκέψης ως μέσο βελτίωσης της προοπτικής απασχολησιμότητας και προσωπικής επιτυχίας.

Για τη σημασία της ψηφιακής διακυβέρνησης για μετεξέλιξη του κράτους, καθώς και τις ενέργειες που προβαίνει ο ΟΝΕΚ στο πλαίσιο ψηφιακού μετασχηματισμού, μίλησε στην κάμερα του InBusinessNews, ο Πρόδρομος Αλαμπρίτης.  

Πόσο σημαντική θεωρείτε ότι είναι η ψηφιακή διακυβέρνηση στην προσπάθεια μετεξέλιξης του κράτους;
Στο ταχέως μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον που καλούμαστε να δραστηριοποιηθούμε, τα αντανακλαστικά και η προσαρμοστικότητα που επιδεικνύουμε στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης είναι συνυφασμένα με την ανταγωνιστικότητά μας, και κατ’ επέκταση με την ίδια μας την προοπτική επιβίωσης. Ήδη επιχειρείται η εφαρμογή μιας ολιστικής στρατηγικής, σε κεντρικό επίπεδο, ενώ διάχυτα είναι στοιχεία αυτής της γενικής κατεύθυνσης στις στρατηγικές διάφορων επιμέρους φορέων και οργανισμών. Για να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο το όλο εγχείρημα, οι υποδομές και η τεχνολογική αναβάθμιση δεν αρκούν. Χρειάζεται να δημιουργηθεί η κατάλληλη κουλτούρα που θα επιτρέπει στον καθένα, σε ατομικό επίπεδο, να προσαρμόζεται και να συμβαδίζει με τις εξελίξεις. Ακριβώς επειδή το περιβάλλον είναι τόσο μεταβλητό και δυναμικό, στόχος πλέον πρέπει να είναι «να μαθαίνει κάποιος πως να μαθαίνει». Να αναπτύξει κριτική σκέψη και να μπορεί να ψάξει, να βρει, να επιλέξει, να αναλύσει και να μάθει, σε μια διαδικασία που να πηγάζει από το ίδιο το άτομο και τη θέληση του να εξελιχθεί. Αυτό θα του επιτρέπει να συμβαδίζει με την εποχή και θα βελτιώνει την προοπτική απασχολησιμότητας και προσωπικής επιτυχίας.

Σε ποιες ενέργειες προβαίνει ο ΟΝΕΚ στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού;
Ο ΟΝΕΚ, πραγματοποιεί σειρά αναβαθμίσεων και εκσυγχρονιστικών ενεργειών για να μπορεί να είναι ένας ευέλικτος Οργανισμός που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινού, το οποίο είναι ταγμένος να υπηρετεί. Ταυτόχρονα όμως, με στόχο την καλλιέργεια της κουλτούρας που προανέφερα, έχουμε θέσει ως οριζόντιο στρατηγικό στόχο τον ψηφιακό αλφαβητισμό και προωθούμε, στηρίζουμε και χρηματοδοτούμε δράσεις και προγράμματα προς αυτή την κατεύθυνση. Φροντίζουμε να παρέχουμε ευκαιρίες στους νέους μας για re-skilling και up-skilling, μέσω σεμιναρίων, δράσεων και προγραμμάτων όπως το Makerspace και τα STEAMers, ενώ αναζητούμε συνέργειες με φορείς και Οργανισμούς για να συντείνουμε στην επιτάχυνση τη ψηφιακής μετεξέλιξης του τόπου.

Δειτε Επισης

Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα