Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ηγετικός θα είναι ο ρόλος της VW στην ηλεκτροκίνηση

Ο Όμιλος Volkswagen παρουσίασε σε διαδικτυακή δημοσιογραφική διάσκεψη το αναπτυξιακό πλάνο του όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση. H παραγωγή μπαταριών, η μείωση κόστους και το δίκτυο ταχυφορτιστών είναι οι τρεις πυλώνες που θα κινηθεί ο γερμανικός Όμιλος από τώρα μέχρι και το 2030. Ο στόχος του πλάνου αυτού είναι να μειώσει σημαντικά την πολυπλοκότητα και το κόστος των μπαταριών προκειμένου να καταστήσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ελκυστικό και βιώσιμο για όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους.

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει να διασφαλίσει την τροφοδοσία μπαταριών αφού θα κατασκευάσει στην Ευρώπη συνολικά έξι εργοστάσια (gigafactories) με συνολική παραγωγική ικανότητα 240 GWh. Mε τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί η αυτάρκεια του Ομίλου σε μπαταρίες, και το κυριότερο, θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό το κόστος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ένας σημαντικός σκοπός αυτού του πλάνου είναι να μπορεί ο Όμιλος να παρέχει τα ηλεκτρικά εξαρτήματα και μπαταρίες για το 80% του στόλου με δικά του εξαρτήματα μέχρι το 2030, μειώνοντας το κόστος των μπαταριών μέχρι και 50%.

Η Volkswagen επιδιώκει επίσης έντονα την επέκταση του δημόσιου δικτύου γρήγορης φόρτισης σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε συνεργασία με τις BP, Iberdrola και Enel, η VW θα επενδύσει €400 εκατομμύρια σε σταθμούς φόρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη, με επίκεντρο την Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία αρχικά ενώ υπάρχουν ήδη σχέδια για ΗΠΑ και Αφρική αλλά και Κίνα όπου υπολογίζει να τοποθετήσει η Volkswagen 17.000 σημεία φόρτισης μέσω της συνεργασίας.

Παράλληλα, η Volkswagen σκοπεύει να ενσωματώσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε ιδιωτικά, εμπορικά και δημόσια ενεργειακά συστήματα. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπει στην ηλεκτρική ενέργεια, που ανακτήθηκε από ανανεώσιμες πηγές, να αποθηκευτεί στο όχημα και να τροφοδοτηθεί ξανά πίσω στο οικιακό δίκτυο εάν χρειαστεί. Οι πελάτες δεν θα είναι απλά ανεξάρτητοι από το δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο, αλλά θα εξοικονομήσουν χρήματα και θα μειώσουν τις εκπομπές CO2. Τα μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen θα υποστηρίξουν αυτήν την τεχνολογία από το 2022 με την Volkswagen να προσφέρει επίσης ένα πλήρες πακέτο με όλες τις μονάδες και τις ψηφιακές υπηρεσίες - από τον οικιακό φορτιστή έως τη διαχείριση ενέργειας.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου