Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Πρόγραμμα Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου: Επενδύοντας στους Αγρότες του Αύριο!

Έχοντας στραμμένο το βλέμμα σε νέες ευκαιρίες και επιχειρηματικές προκλήσεις, ξεκίνησαν την εκπαίδευσή τους οι ομάδες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου.  Αν και κάτω από ιδιόμορφες συνθήκες λόγω της πανδημίας, η διαδικτυακή εκπαίδευση των ομάδων ήταν πλήρως εποικοδομητική και δημιουργική. Μέσω μιας σειράς από παρουσιάσεις, διαδραστικές δραστηριότητες καθώς και συζήτηση, οι συμμετέχοντες  επιβεβαίωσαν αυτό που διαφαινόταν από τη μέρα έναρξης του προγράμματος, ότι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να προτείνουν καινοτόμες ιδέες για προϊόντα ή υπηρεσίες στον αγροτικό τομέα. 

Η πρώτη διαδικτυακή εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021, επικεντρώθηκε σε δύο ενότητες. Η πρώτη ενότητα αφορούσε στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, τους πυλώνες και τη φιλοσοφία της, καθώς και την εφαρμογή της στην Κύπρο και τις προκλήσεις που υπάρχουν, στη βάση των οποίων οι Νέοι Αγροεπιχειρηματίες καλούνται να σκεφτούν επιχειρηματικές ιδέες που θα δώσουν λύσεις.  Η δεύτερη ενότητα επικεντρώθηκε στην επιχειρηματικότητα, το τι σημαίνει ο όρος, καθώς και σε πετυχημένα παραδείγματα νεοφυών επιχειρήσεων (StartUps) τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.  Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους της εκπαίδευσης, οι ομάδες συμμετείχαν σε πρόκληση εύρεσης καινοτόμων ιδεών για αντιμετώπιση του σύγχρονου προβλήματος της Σπατάλης Τροφίμων (Food Waste). Ενδιαφέρον είχε, επίσης, η παρουσίαση μιας πετυχημένης κυπριακής StartUp εταιρείας, της Pundi X 365, η οποία προχώρησε στη δημιουργία μιας καινοτόμας εφαρμογής στον αγροτικό τομέα.    

 

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν από έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες, τόσο στον αγροτικό/γεωργικό τομέα όσο και στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα, τη θεματική της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ανέπτυξε ο Σάββας Μαλιώτης, Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, από την Φιλαγροτική Συμβουλευτική, ενώ τη θεματική της επιχειρηματικότητας ανέπτυξαν οι Δρ. Σίλια Χατζηχριστοδούλου, Ιδρυτής και Γενική Διευθύντρια της GrantXpert Consulting και ο  Βαγγέλης Σπετζούρας, Υπεύθυνος Τμήματος Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Συμβουλευτικής της GrantXpert Consulting.

 

 

Μετά τις εκπαιδεύσεις, οι ομάδες θα επιδιώξουν να αναπτύξουν περαιτέρω τις ιδέες τους και να τις τελειοποιήσουν, με τη συνεχή υποστήριξη και καθοδήγηση μεντόρων από διάφορους τομείς του επιχειρείν. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο διαγωνισμού StartUp, μέσα από τον οποίο θα αναδειχθούν οι τρεις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες.

Το πρόγραμμα Νέοι Αγροεπιχειρηματίες Κύπρου εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου CAPturing the Future Generation, το οποίο υλοποιείται από την εταιρεία IMH με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα IMCAP (Funds for Information Measures Relating to the Common Agricultural Policy) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ως στόχο την ενημέρωση των νέων, καθώς και του πληθυσμού στο σύνολό του, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την εταιρεία ΙΜΗ στο +357 22505555 και μέσω e-mail στο Andri.Kyriacou@imhbusiness.com.

Δειτε Επισης

Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες