Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Δίκτυα και Επικοινωνίες: Ειδικότητα με μέλλον

Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ), ΥΠΠΑΝ

 

Των Γιώργου Γιάγκου, Γενικού Επιθεωρητή ΜΤΕΕ και Στέλιου Μηλιάτη, Επιθεωρητή ΜΤΕΕ

 

Ζούμε πλέον στην εποχή της τεχνολογίας και της ψηφιοποίησης, γι’ αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο που όλες οι πρόσφατες μελέτες επαγγελματικού προσανατολισμού κατατάσσουν ανάμεσα στα πλέον κορυφαία επαγγέλματα του μέλλοντος όλα όσα σχετίζονται με την τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Εάν λοιπόν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με τη μελέτη, τη σχεδίαση, την ανάλυση, την κατασκευή, την επίβλεψη κατασκευής, τη συντήρηση, την έρευνα, την επίβλεψη λειτουργίας και τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για τα πάσης φύσεως ηλεκτρονικά και υπολογιστικά συστήματα, τις εγκαταστάσεις και τις εφαρμογές τους στους επιστημονικούς τομείς της ηλεκτρονικής, των τηλεπικοινωνιών και δικτύων, των πληροφορικών συστημάτων και των συστημάτων αυτοματισμού, θα πρέπει να συμπεριλάβεις στις επιλογές σου την ειδικότητα «Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Δίκτυα και Επικοινωνίες» της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΜΤΕΕ).

Πέρα από την ισορροπημένη γενική μόρφωση, ο/η μαθητής/μαθήτρια της ειδικότητας «Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Δίκτυα και Επικοινωνίες» θα αποκτήσει και την εξειδικευμένη μόρφωση της ειδικότητάς του/της, παρακολουθώντας μαθήματα στα σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια του κλάδου. Μέσα από τα μαθήματα που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της ειδικότητας, ο/η μαθητής/μαθήτρια θα αποκτήσει δεξιότητες που σχετίζονται με τη συντήρηση, την αναβάθμιση και την αντιμετώπιση προβλημάτων στη λειτουργία των περιφερειακών συσκευών και του λογισμικού των υποσυστημάτων των φορητών ΗΥ.

Οι επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων της ειδικότητας «Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Δίκτυα και Επικοινωνίες» είναι άμεσα συνυφασμένες με την προσφορά υπηρεσιών σε οργανικές μονάδες πληροφορικής, δικτύων και μηχανοργάνωσης δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, σε επιχειρήσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, στον τραπεζικό, ασφαλιστικό και ιατρικό τομέα, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στις εταιρείες παραγωγής και επεξεργασίας οπτικοακουστικού υλικού, στις μεταφορές, στη ναυτιλία, σε επιχειρήσεις εισαγωγής και διάθεσης ηλεκτρονικού επικοινωνιακού εξοπλισμού και σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Οι απόφοιτοι/ες της ειδικότητας μπορούν να απασχοληθούν και ως ελεύθεροι επαγγελματίες, επιλύοντας προβλήματα πληροφορικών συστημάτων και δικτυακών υποδομών.

Τέλος, ο/η απόφοιτος/η της ειδικότητας «Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Δίκτυα και Επικοινωνίες», μπορεί να διεκδικήσει πρόσβαση στα ιδρύματα ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης της Κύπρου (π.χ. Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΤΕΠΑΚ) και σε πολυτεχνεία και πανεπιστήμια του εξωτερικού, φοιτώντας σε κλάδους της ειδικότητάς του/της, σε συναφείς κλάδους σπουδών/ειδικότητες ή σε οποιοδήποτε κλάδο για τον οποίο πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις εισδοχής.

Η ΜΤΕΕ, με γνώμονα την ανάγκη της οικονομίας και της κοινωνίας για άρτια καταρτισμένο προσωπικό στους τομείς της πληροφορικής, της ψηφιακής τεχνολογίας και του προγραμματισμού, προσφέρει τη δυνατότητα φοίτησης στην ειδικότητα «Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Δίκτυα και Επικοινωνίες». Πρόκειται για μία ειδικότητα που διασυνδέει άμεσα την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και ταυτόχρονα παρέχει όλα τα εχέγγυα για την επιτυχή συνέχιση των σπουδών των αποφοίτων μας στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση.

 

Για επιπρόσθετες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΜΤΕΕ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.moec.gov.cy/dmteek/mtee_kladoi_eidikotites_genikes_plirofories.html

 

 

Δειτε Επισης

Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών