Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ξενοδοχειακά/τουριστικά επαγγέλματα: Χρυσάφι στα χέρια σου!

Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ), ΥΠΠΑΝ

Του Μιχάλη Τσιάρλιστου, Επιθεωρητή ΜΤΕΕ

 

Είσαι κοινωνικός και φιλόξενος; Σ’ ενδιαφέρει η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία στον τομέα της φιλοξενίας; Τότε η ειδικότητα «Υποδοχή και Διαχείριση Ορόφων και Μονάδων», του κλάδου Λειτουργία και Διαχείριση Μονάδων Φιλοξενίας είναι για εσένα! 

O κλάδος Λειτουργίας και Διαχείρισης Μονάδων Φιλοξενίας, προσφέρει στους/στις μαθητές/μαθήτριες, εκτός από τη γενική παιδεία, επαγγελματική κατάρτιση υψηλού επιπέδου με στόχο να αποκτήσουν όλα τα εφόδια για την επαγγελματική αποκατάσταση και καταξίωση στη ξενοδοχειακή, επισιτιστική και γενικότερα τουριστική βιομηχανία του τόπου μας.

Μέσα από ένα πρόγραμμα σπουδών υψηλών προδιαγραφών, στο οποίο διδάσκουν επαγγελματίες του κλάδου με πολυετή εμπειρία και δικτύωση, διαμορφώνονται καταρτισμένοι/ες νέοι/ες επαγγελματίες, ικανοί/ές να εργαστούν με επιτυχία σε έναν εξαιρετικά απαιτητικό κλάδο της οικονομίας. Τα τεχνολογικά και εργαστηριακά μαθήματα διδάσκονται σε τεχνολογικά εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας και σε σύγχρονα εργαστήρια.

Η διασύνδεση της θεωρίας με την πράξη κατά τη διάρκεια της φοίτησης είναι μεγίστης σημασίας, γι’ αυτό και η ειδικότητα αποτελείται από ένα συνδυασμό  θεωρητικών μαθημάτων με πρακτική εργαστηριακή εκπαίδευση, τόσο στον σχολικό χώρο όσο και σε βιωματικές συνθήκες στη βιομηχανία του τουρισμού και του επισιτισμού.

Η ειδικότητα «Υποδοχή και Διαχείριση Ορόφων και Μονάδων» είναι κατάλληλη για νέους/ες που επιθυμούν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Οι τομείς της υποδοχής και της οροφοκομίας και το προσωπικό που τους στελεχώνει, αποτελούν κεντρικούς άξονες μιας ξενοδοχειακής μονάδας. Από τη στιγμή που ο πελάτης κάνει μία κράτηση και φτάνει σε ένα κατάλυμα, μέχρι την ώρα που αναχωρεί, τα άτομα αυτά διαδραματίζουν βαρυσήμαντο ρόλο στην ικανοποίηση των αναγκών τους.

Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει πλήρως καταρτισμένους/ες επαγγελματίες στον τομέα της υποδοχής και της οροφοκομίας, δίνοντάς τους όλες τις τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις που σχετίζονται με τις υπηρεσίες ικανοποίησης των πελατών. Ο/Η απόφοιτος/η αποκτά θεωρητικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες και είναι ικανός/ή να εργαστεί σε οποιοδήποτε τμήμα μιας μονάδας φιλοξενίας.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Υποδοχή και Διαχείριση Ορόφων και Μονάδων», μπορούν να εργαστούν απευθείας στην τουριστική και επισιτιστική βιομηχανία, σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, θέρετρα και κέντρα ευεξίας (σπα), κρουαζιερόπλοια/αερογραμμές, επισιτιστικές επιχειρήσεις εκδηλώσεων και τροφοδοσίας, νοσοκομεία/κλινικές και γηροκομεία, και οπουδήποτε αλλού απαιτείται εξυπηρέτηση πελατών.

Έχουν επίσης τη δυνατότητα πρόσβασης σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου (ΑΑΕΙ) και του εξωτερικού, έχοντας ήδη αποκτήσει τα βασικά εφόδια για σταδιοδρομία στην τουριστική βιομηχανία. Μπορούν επίσης να διεκδικήσουν, θέση για περαιτέρω σπουδές σε ΑΑΕΙ της Κύπρου ή της Ελλάδας (π.χ. ΑΞΙΚ και ΤΕΠΑΚ), στον/στην κλάδο/ειδικότητά του/της, στο πλαίσιο γενικών ή ειδικών εξετάσεων ή να διεκδικεί θέση σε άλλους τομείς πέραν του/της κλάδου/ειδικότητάς του/της.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΔΜΤΕΕΚ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.moec.gov.cy/dmteek/mtee_genikes_plirofories.html

 

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου