Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

ADDITESS: Ανακάλυψη ταλέντων μέσω του έργου των Γραφείων Διασύνδεσης

Πολυδιάστατα είναι τα οφέλη για φοιτητές και επιχειρήσεις που προκύπτουν μέσα από την λειτουργία των Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων. Συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ανεργίας ανάμεσα στους νέους, τα Γραφεία Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων δημιουργούν συνθήκες ευκολότερης πρόσβασης και ένταξης της νέας γενιάς στην αγορά εργασίας. Στο Έργο συμμετέχουν τα τρία δημόσια και τα πέντε ιδιωτικά Πανεπιστήμια που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, και συγκεκριμένα: το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Νέαπολις Πάφου και το UCLan Cyprus. 

Στο πλαίσιο του Έργου των Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας, τοποθετήθηκαν στην εταιρεία ADDITESS φοιτητές από τμήματα πληροφορικής των κυπριακών πανεπιστημίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ADDITESS, Νικόλαος Κούτρας, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «2 be connected» παρουσιάζει την εμπειρία των φοιτητών αλλά και τους τρόπους που η εταιρεία επωφελήθηκε μέσα από την συγκεκριμένη συνεργασία. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι συνεργασίες με φορείς και έργα όπως είναι τα «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας» βοηθά την εταιρεία να κρατάει επαφή με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και το μελλοντικό ανθρώπινο δυναμικό.

«Μας βοηθούν να ανακαλύψουμε ταλέντα, τα οποία μπορούν με το πέρας των σπουδών τους να ενσωματωθούν στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρεία μας αλλά και όπου αλλού οι ίδιοι αποφασίσουν».

Ποιες είναι οι δραστηριότητες της εταιρείας ADDITESS και ποια η συνεργασία με τα «Γραφεία Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας»;
Η κυπριακή εταιρεία ADDITESS ιδρύθηκε τέλος του 2011, αρχικά ως μία επιστημονική, συμβουλευτική και ερευνητική εταιρεία, σκοπός της οποίας είναι η διεξαγωγή θεωρητικής και εφαρμοσμένης έρευνας σε τομείς όπως: φυσικής ασφάλειας, κυβερνοασφάλειας,  πληροφοριακών συστημάτων, συστημάτων έξυπνης πόλης, χρήση μη επανδρωμένων συστημάτων, τα λεγόμενα Drones ή UAV, προστασία κρίσιμων υποδομών, παρακολούθηση και διαχείριση ασφάλειας των συνόρων όπως και η ανάπτυξη σχετικών με τα παραπάνω καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων, εφαρμογών βασιζόμενων στο τομέα της πληροφορικής. Στόχος της εταιρείας και όραμα μας, είναι η μεταφορά αυτής της τεχνογνωσίας στην τοπική κοινωνία και στους μηχανικούς της χώρας μας. Το έργο των Γραφείων Διασύνδεσης Φοιτητών με την Αγορά Εργασίας, βοηθά το υπόψη όραμά μας.


Ποια ήταν η εμπειρία των φοιτητών κατά την τοποθέτηση τους στην εταιρεία ADDITESS και τι αποκόμισαν;
Οι φοιτητές που τοποθετούνται στην εταιρεία μας μέσω του συγκεκριμένου έργου, φοιτούν στα κυπριακά πανεπιστήμια σε τμήματα πληροφορικής, από όπου είναι ήδη απόφοιτοι το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων μας. Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης τους, εφαρμόζεται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης τους σε θέματα που ξεκινούν από περιφερειακές γνώσεις της λειτουργίας μιας ιδιωτικής εταιρείας, γνώσεις περί των ερευνητικών μας ευρωπαϊκών αλλά και εθνικών μας προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων αλλά και μια εις βάθος τεχνική συνεργασία με συγκεκριμένο ρόλο σε ομάδα κάποιου έργου της εταιρείας μας. Μπορούν να αφομοιώσουν πληροφορίες και εμπειρογνωμοσύνη, να δουν την πραγματική λειτουργία των επιχειρήσεων, να ενημερωθούν για έργα που υλοποιούνται και των τεχνολογιών που χρησιμοποιούμε,  στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στα επόμενα βήματα της επαγγελματικής ή ακαδημαϊκής και ερευνητικής τους καριέρας.


Πώς επωφελήθηκε η εταιρεία μέσα από την συγκεκριμένη συνεργασία;
Η ADDITESS, ως ένας συνδυασμός εταιρείας ανάπτυξης εφαρμογών λογισμικού που επίσης δραστηριοποιείται με επιτυχία και στο τομέα των ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών προγραμμάτων, γεφυρώνει στρατηγικά τον ακαδημαϊκό τομέα, την βιομηχανία και τον κοινωνικό και κυβερνητικό τομέα, αναπτύσσοντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που απαντούν στις εξατομικευμένες ανάγκες τις αγοράς και της κοινωνίας μας. Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία με φορείς και έργα όπως αυτό των «Γραφείων Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας» βοηθά την εταιρεία μας να κρατάει επαφή με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, την αγορά εργασίας και το μελλοντικό ανθρώπινο δυναμικό. Μας βοηθούν να ανακαλύψουμε ταλέντα, τα οποία μπορούν με το πέρας των σπουδών τους να ενσωματωθούν στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρεία μας αλλά και όπου αλλού οι ίδιοι αποφασίσουν.

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά