Διαδικτυακό Συνέδριο E-Governance: Transforming for the New Digital Era

InBusinessNews  22/02/2021 16:30
Διαδικτυακό Συνέδριο E-Governance: Transforming for the New Digital Era

Διαδικτυακό Συνέδριο E-Governance: Transforming for the New Digital Era

InBusinessNews  22/02/2021 16:30

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνουν διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «E-Governance: Transforming for the New Digital Era - Ο δρόμος προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το κτίσιμο ενός σύγχρονου κράτους», την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 και η ώρα 10:00πμ.

Συντονιστής του συνεδρίου θα είναι ο Δρ. Γιώργος Γιαγλής, Εκτελεστικός Διευθυντής στο Ινστιτούτο για το Μέλλον του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και κύριοι ομιλητές θα είναι ο Κυριάκος Κόκκινος, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής ο οποίος θα αναλύσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δημόσιων υπηρεσιών της κυπριακής Κυβέρνησης και τη ψηφιακή στρατηγική του Υφυπουργείου για τα επόμενα πέντε χρόνια, και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Ελλάδος κύριος Γεώργιος Γεωργαντάς ο οποίος θα μιλήσει για την πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα, την πολιτική στρατηγική του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και για παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών από τις μέχρι τώρα εφαρμογές ψηφιακής διακυβέρνησης στην Ελλάδα. Κύριος ομιλητής θα είναι επίσης ο Επικεφαλής Επιστήμονας, Δρ. Νικόλαος Μαστρογιαννόπουλος ο οποίος θα παρουσιάσει τη σημασία της έρευνας, της καινοτομίας και της τεχνολογικής προόδου ως κινητήριες δυνάμεις ανάπτυξης.

Το θέμα «Ο δρόμος προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το κτίσιμο ενός σύγχρονου κράτους» θα αναπτυχθεί μέσα από μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ της Ιωάννας Φιάκκου, Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, τον Πρόδρομο Αλαμπρίτη Πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, τον Γιώργο Θεοχαρίδη, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, τον Γιώργο Τζωρτζή, Εκτελεστικό Διευθυντή Διεύθυνσης Πληροφορικής της Τράπεζας Κύπρου / Υπηρεσίες Διοίκησης και Τεχνολογίας KPMG Κύπρου και τον Δρ. Γιώργο Γιαγλή, Εκτελεστικό Διευθυντή στο Ινστιτούτο για το Μέλλον του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.  Συντονίστρια της συζήτησης η Σταυριάνα Κοφτερός, Διευθύντρια Επικοινωνίας, Καινοτομίας & Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δημοκρατικός Συναγερμός και Αντιπρόεδρος στο Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί κατά γενική παραδοχή απαραίτητη προϋπόθεση για το κτίσιμο ενός σύγχρονου κράτους, με υπηρεσίες, οργανισμούς και φορείς, που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών του. Προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, είναι που κινείται τα τελευταία χρόνια η κυπριακή κυβέρνηση, μέσα από την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών που στοχεύουν ακριβώς στη μετάβαση του κράτους στη ψηφιακή εποχή.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή κάντε κλικ εδώ.

Διοργανωτές: Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Συντονιστής: IMH

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση επικοινωνήστε με την IMH στο τηλέφωνο +357 22505555 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση events@imhbusiness.com.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας