Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

CNP Assurances: Μέσα στις 100 κορυφαίες βιώσιμες εταιρείες του κόσμου για το 2021

Ο Γαλλικός πολυεθνικός κολοσσός, CNP Assurances, στον οποίο ανήκει ο ηγετικός ασφαλιστικός όμιλος της Κύπρου CNP Cyprus, περιλαμβάνεται ανάμεσα στις 100 περισσότερο βιώσιμες εταιρείες στον κόσμο για το 2021, σύμφωνα με την Corporate Knights.

Στην 17η ετήσια κατάταξη που έχει καθιερώσει η εταιρία Corporate Knights, η CNP Assurances κατετάγη στην πρώτη πεντάδα για τη βιωσιμότητα, μεταξύ 236 ασφαλιστικών εταιρειών. Πέρα από τις χρηματοοικονομικές επιδόσεις, οι θετικές επιπτώσεις στην κοινωνία και η ικανότητα διαχείρισης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, πιστοποιούν τη μακροχρόνια δέσμευσή της για την υλοποίηση της απαιτητικής πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ).

Ο αναγνωρισμένος όμιλος μέσων, έρευνας και χρηματοοικονομικών πληροφοριών, Corporate Knights, που εδρεύει στον Καναδά, από το 2004 κατατάσσει παγκοσμίως τις πιο βιώσιμες εταιρείες. Για να αξιολογήσει τις επιδόσεις τους στον τομέα της βιωσιμότητας, η Corporate Knights αναλύει και συγκρίνει με διαφάνεια 8,080 εταιρείες από όλο τον κόσμο, εξετάζοντας 24 ποσοτικές μετρήσεις απόδοσης (εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, κατανάλωση νερού και ενέργειας, σεβασμού στην ποικιλομορφία των φύλων στο χώρο εργασίας, άδεια ασθενείας, μισθολογική πολιτική κ.λπ.). Στην κατάταξη της Corporate Knights για το 2021, προστέθηκαν νέες μετρήσεις απόδοσης που αντικατοπτρίζουν  σύγχρονους κοινωνικούς προβληματισμούς που προέρχονται από την κρίση στην οικονομία και στην υγεία.

Η κατάταξη της CNP Assurances για το 2021, αναδεικνύει τις πολύ ισχυρές επιδόσεις της στους τομείς «ESG» (Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική Διακυβέρνηση).

· Η CNP Assurances περιλαμβάνεται ανάμεσα στις 100 κορυφαίες βιώσιμες εταιρείες στον κόσμο, σε όλους τους τομείς.

· Ειδικότερα, η CNP Assurances κατατάσσεται στην 5η θέση παγκοσμίως από 236 ασφαλιστικές εταιρείες, όσον αφορά στη βιωσιμότητα.

Ως ασφαλιστής και υπεύθυνος επενδυτής, η CNP Assurances έχει αναλάβει ισχυρές δεσμεύσεις για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη στο 1,5 °C, σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού. Το 2019, η CNP Assurances έγινε μέλος της Net-Zero Asset Owner Alliance και κατά συνέπεια, ανέλαβε να αποκτήσει ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ουδέτερου άνθρακα έως το 2050.

Η CNP Assurances είναι περήφανη που βρίσκεται  μεταξύ των 100 πιο βιώσιμων εταιρειών στον κόσμο, στην κατάταξη Corporate Knights για το 2021. Κάτι που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση που έχουν αναλάβει οι εργαζόμενοί της, στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική, να συμβάλλουν για έναν πιο βιώσιμο κόσμο.

Σε Κύπρο και Ελλάδα, ο όμιλος CNP Cyprus με τις εταιρείες του, CNP CYPRIALIFE, CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και CNP ΖΩΗΣ, ευθυγραμμίζει την πολιτική βιωσιμότητας του σύμφωνα με την πολιτική βιωσιμότητας της μητρικής εταιρείας CNP Assurances.

Σχετικά με την CNP ASSURANCES:
Η CNP ASSURANCES είναι κορυφαίος πάροχος προσωπικής ασφάλισης στη Γαλλία και δραστηριοποιείται σε 19 χώρες στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική. Στην Κύπρο έχει δυναμική παρουσία ως ο αποκλειστικός μέτοχος του Ομίλου CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS. Στον Όμιλο CNP CYPRUS ανήκουν οι ασφαλιστικές εταιρείες CNP CYPRIALIFE (στον κλάδο Ζωής και Υγείας) και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (στο Γενικό κλάδο), καθώς και η CNP ΖΩΗΣ στην Ελλάδα.

Η CNP ASSURANCES, ως ασφαλιστής, συνασφαλιστής και αντασφαλιστής, σχεδιάζει καινοτόμες λύσεις προσωπικού κινδύνου / προστασίας και αποταμίευσης / συνταξιοδότησης. Ο Όμιλος έχει παγκόσμια 38 εκατομμύρια πελάτες, οι οποίοι είναι κάτοχοι συμβολαίων προσωπικής ασφάλισης και 12 εκατομμύρια πελάτες που διατηρούν σχέδια αποταμίευσης και συνταξιοδότησης.

Η CNP Assurances είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Παρισιού από τον Οκτώβριο του 1998. Ο Όμιλος ανέφερε καθαρό κέρδος ύψους 1,412 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2019.

Δειτε Επισης

Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας