Μ. Μιχαήλ: Πιο έντονη τώρα η ανάγκη για ξένες επενδύσεις

Με το 2020 και την πανδημία να καθιστά απαραίτητα τα άμεσα αντανακλαστικά και τις ραγδαίες αλλαγές, η ανάγκη για προσέλκυση ξένων επενδύσεων που θα οδηγήσουν την ανάπτυξη είναι πιο έντονη από ποτέ, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), Μιχάλης Π. Μιχαήλ.

Μιλώντας στο πλαίσιο του 5ου Cyprus International Investors Summit που διοργανώνει ο Invest Cyprus, διαβεβαίωσε ότι η κυπριακή οικονομία έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται και να αντιμετωπίζει απρόσμενες ή δύσκολες κατατάσσεις και κινδύνους.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανταγωνιστικότητα της Κύπρου και την ικανότητα του νησιού να προσελκύσει άμεσες ξένες επενδύσεις, σημειώνοντας ότι, μεταξύ άλλων, το φορολογικό καθεστώς, γεωγραφική θέση, το χαμηλό κόστος λειτουργίας και το ταλαντούχο εργατικό δυναμικό καθιστούν την Κύπρο ιδανικό επενδυτικό προορισμό.

«Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων σε ζωτικούς τομείς της οικονομίας, στην τεχνολογία, στην εγκαθίδρυση περιφερειακών κεντρικών γραφείων για εταιρείες, σε στρατηγικά έργα στον τουρισμό και τη φιλοξενία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και σε τομείς, όπως το private equity», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαήλ.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι η Κύπρος προωθείται ως προορισμός για επενδυτικά ταμεία και διαχειριστές funds, ενώ την ίδια στιγμή ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προώθηση της κινηματογραφικής βιομηχανίας του νησιού.

Δειτε Επισης

Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν