Μ. Μιχαήλ: Πιο έντονη τώρα η ανάγκη για ξένες επενδύσεις

InBusinessNews  28/01/2021 12:19
Μ. Μιχαήλ: Πιο έντονη τώρα η ανάγκη για ξένες επενδύσεις

Μ. Μιχαήλ: Πιο έντονη τώρα η ανάγκη για ξένες επενδύσεις

InBusinessNews  28/01/2021 12:19

Με το 2020 και την πανδημία να καθιστά απαραίτητα τα άμεσα αντανακλαστικά και τις ραγδαίες αλλαγές, η ανάγκη για προσέλκυση ξένων επενδύσεων που θα οδηγήσουν την ανάπτυξη είναι πιο έντονη από ποτέ, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), Μιχάλης Π. Μιχαήλ.

Μιλώντας στο πλαίσιο του 5ου Cyprus International Investors Summit που διοργανώνει ο Invest Cyprus, διαβεβαίωσε ότι η κυπριακή οικονομία έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται και να αντιμετωπίζει απρόσμενες ή δύσκολες κατατάσσεις και κινδύνους.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανταγωνιστικότητα της Κύπρου και την ικανότητα του νησιού να προσελκύσει άμεσες ξένες επενδύσεις, σημειώνοντας ότι, μεταξύ άλλων, το φορολογικό καθεστώς, γεωγραφική θέση, το χαμηλό κόστος λειτουργίας και το ταλαντούχο εργατικό δυναμικό καθιστούν την Κύπρο ιδανικό επενδυτικό προορισμό.

«Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων σε ζωτικούς τομείς της οικονομίας, στην τεχνολογία, στην εγκαθίδρυση περιφερειακών κεντρικών γραφείων για εταιρείες, σε στρατηγικά έργα στον τουρισμό και τη φιλοξενία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και σε τομείς, όπως το private equity», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαήλ.

Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι η Κύπρος προωθείται ως προορισμός για επενδυτικά ταμεία και διαχειριστές funds, ενώ την ίδια στιγμή ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προώθηση της κινηματογραφικής βιομηχανίας του νησιού.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας