Ο σύγχρονος φαρμακοποιός και η… συνταγή του ρόλου τους

Η ΙΜΗ παρουσιάζει διαδικτυακά το «3ο Συνέδριο Φαρμακοποιών, που έχει ως στόχο να αναλύσει τον ρόλο του σύγχρονου φαρμακοποιού, ο οποίος έχει διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό στους καιρούς της πανδημίας. Από την παραδοσιακή ιδιότητα του «εμπόρου φαρμάκων», ο σύγχρονος φαρμακοποιός έχει εξελιχθεί στον «φαρμακοποιό των 9 αστέρων», γεγονός που του προσδίδει πληθώρα επιπλέον ιδιοτήτων και αρμοδιοτήτων. Το συνέδριο θέτει στο μικροσκόπιο, μεταξύ άλλων, την επίδραση της πανδημίας του covid-19 στον τρόπο λειτουργίας των φαρμακείων και πώς τα φαρμακεία αναπροσάρμοσαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, προσαρμοζόμενα στις νέες συνθήκες.

Ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές που θα συμμετέχουν στο φετινό συνέδριο είναι οι:

  • Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου, ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Remedica, ο οποίος θα μιλήσει για τη σημαντικότητα των γενόσημων φαρμάκων στην αγορά και δη τη συμβολή τους στη βελτίωση της πρόσβασης σε ασφαλή, ποιοτικά και αποτελεσματικά φάρμακα.  
  • James Morrison, director of pharmacy excellence στη Wholehealth Pharmacy Partners στον Καναδά, ο οποίος θα συζητήσει το πώς η πανδημία άλλαξε δραστικά την πρακτική της φαρμακευτικής στον Καναδά.
  • Michael Holden FRPharmS FRSPH, αναπληρωτής διευθυντής, του Οργανισμού Pharmacy Complete στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος θα αναλύσει τον μελλοντικό ρόλο του φαρμακείου στην υγειονομική περίθαλψη, ειδικά σήμερα που τα δημογραφικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού αλλάζουν συνεχώς σε μέγεθος, αλλά και σε ό,τι αφορά την υγεία και την ευημερία του.
  • Νεκτάριος Ζήσης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ZN Solutions, εκπαιδευτής και σύμβουλος επιχειρήσεων στο Δίκτυο Φαρμακείων Advance Pharmacies στην Ελλάδα, ο οποίος θα μιλήσει για τον ρόλο του σύγχρονου φαρμακοποιού στο απαιτητικό περιβάλλον της σημερινής πραγματικότητας.
  • Γιώργος Πακερτζόγλου, ιδρυτής και σύμβουλoς φαρμακείων του Pharmacy2020 στην Ελλάδα, ο οποίος θα αναφερθεί στην απαιτητική καθημερινότητα των φαρμακοποιών, οι οποίοι καλούνται να εξισορροπήσουν τον ρόλο τους ως πάροχοι υπηρεσιών υγείας αλλά και ως επιχειρηματίες, προκειμένου να επιτύχουν στο ανταγωνιστικό περιβάλλον δραστηριοποίησής τους
  • Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος θα παρουσιάσει τον ρόλο των φαρμακείων στον προγραμματισμό των εμβολιασμών.
  • Δρ. Αλίκη Πελετίδη, λέκτορας φαρμακευτικής πρακτικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η οποία θα αναδείξει τον ρόλο των κοινοτικών φαρμακείων, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική στιγμή, που η παγκόσμια κοινότητα αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, λόγω της πανδημίας COVID-19.
  • Άννα Παφίτου-Χατζηπάκκου, προϊστάμενη στον τομέα επιθεώρησης φαρμακείων, στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του  Υπουργείου Υγείας, η οποία θα αναφερθεί στα πλαστά φάρμακα, στις προκλήσεις στην αλυσίδα διανομής και τις νομοθετικές ρυθμίσεις
  • Δρ. Παναγιώτης Πέτρου, ανώτερος  λειτουργός στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας,  ο οποίος θα μιλήσει για την αλυσίδα διακίνησης φαρμάκων και τις νέες προκλήσεις για τη φαρμακευτική περίθαλψη του κοινού.
  • Clarisse Dias da Mota, program management officer manager της PharmaLedger στην Ελβετία, που θα αναφερθεί στον αντίκτυπο της τεχνολογικής επανάστασης στα φαρμακεία.

 

Συντονιστής του φετινού συνεδρίου θα είναι ο Δρ. Χρίστος Πέτρου, αναπληρωτής καθηγητής Φαρμακευτικής Χημείας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στο πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Χαιρετισμό στο συνέδριο θα απευθύνει η πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κα. Ελένη Πιέρα-Ισσέγιεκ.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στη ελληνική και αγγλική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα του συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Το συνέδριο απευθύνεται κυρίως σε φαρμακοποιούς, στελέχη των φαρμακευτικών υπηρεσιών και άλλων κυβερνητικών τμημάτων, διευθυντικά στελέχη από φαρμακοβιομηχανίες, εταιρείες εισαγωγής και διανομής φαρμάκων και ιατρικών προϊόντων και υπηρεσιών, στελέχη από ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία, γιατρούς, στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών και ακαδημαϊκούς.

Οργανωτής: IMH
Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Remedica
Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (UNIC)
Υποστηρικτής: Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος
Coffee Sponsor: Gloria Jean’s Coffees
Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Business, REPORTER

Το συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή. Για ηλεκτρονικές εγγραφές,  κάντε κλικ εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:
Τηλ.: 22505555 | Φαξ: 22679820 | Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Το ευρωπαϊκό έργο Waste Wisely Cyprus on Tour