RoboVET Multiplier Event – Διαδικτυακή Εκδήλωση Παρουσίασης Αποτελεσμάτων Δευτέρα 25.01.2021, Ώρα 09.00-10.30

10 εταίροι από 3 ευρωπαϊκές χώρες (Πορτογαλία, Ισπανία και Κύπρο), έχουν αναλάβει την υλοποίηση του ευρωπαϊκού έργου με τίτλο: "RoboVET: Ορισμός και εφαρμογή ενός προγράμματος ΕΕΚ για τεχνικούς ρομποτικής". Το έργο αυτό ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί την 31η Ιανουαρίου 2021.

Εν όψει της επικείμενης ολοκλήρωσης του έργου, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου σε συνεργασία με το  Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και την RTD Talos Ltd οργανώνουν διαδικτυακή συνάντηση με σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων που έχουν παραχθεί από όλους τους εταίρους κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου, τη Δευτέρα 25.01.2021 από τις 09.00 έως 10.30.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία μιας νέας βαθμίδας ΕΕΚ που θα προωθήσει με μεγάλη δυναμική την εργοδότηση και θα προωθήσει την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας παρέχοντας εξειδικευμένους τεχνικούς ρομποτικής στην αγορά εργασίας.

Οι στόχοι του έργου είναι:

  1. Να αυξήσει τις πιθανότητες εργοδότησης των νέων αντιστοιχώντας τα προσόντα τους με τις ανάγκες της αγοράς.
  2. Να συνεισφέρει στην ανάπτυξη ενός εκπαιδευμένου, εξειδικευμένου και ενεργού εργατικού δυναμικού.
  3. Να στηρίξει κοινές εξελίξεις στα έργα ΕΕΚ στην Ευρώπη και να δυναμώσει την ποιότητα, την σχετικότητα και την ελκυστικότητα των προγραμμάτων επιτρέποντας την μεταφορά και την αμοιβαία αναγνώριση προσόντων κάνοντας τα προγράμματα πιο ελκυστικά για το μελλοντικό εργατικό δυναμικό.
  4. Να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη, ειδικά των των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που παραδοσιακά έχουν λιγότερη δυνατότητα να εργοδοτούν εξειδικευμένο προσωπικό, μέσω της προώθησης προγραμμάτων ΕΕΚ στη ρομποτική.

Δυνητικοί ωφελούμενοι του έργου είναι:

Α) οι μαθητές έργων ΕΕΚ: η δημιουργία του έργου ΕΕΚ για τη τεχνική της ρομποτικής θα έχει αντίκτυπο σε μαθητές έργων ΕΕΚ οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση σε μια νέα προσφορά κατάρτισης σε ένα τομέα με υψηλά ποσοστά εργοδότησης και Β) οι φορείς και οι καθηγητές που παρέχουν έργα ΕΕΚ, οι οποίοι θα παραδίδουν μια ελκυστικότερη προσφορά κατάρτισης και θα βελτιώσουν την ικανότητα ανταπόκρισης προς τις απαιτούμενες ανάγκες δεξιοτήτων της αγοράς εργασίας. Έχοντας πρόσβαση σε υψηλά εξειδικευμένο προσωπικό, επιχειρήσεις και αγορά εργασίας θα αυξήσουν την ποιότητα, την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητά τους.

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο μέχρι και την Παρασκευή 22.01.2021 στις 18.00 μ.μ. εδώ

Μετά την εγγραφή σας θα λάβετε email επιβεβαίωσης και το σύνδεσμο για την σύνδεσή σας. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Επισυναπτόμενο θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Αλίκη Βαρέλλα, στο email varella.aliki@ucy.ac.cy

Δειτε Επισης

Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα