Μηχανή της καινοτομίας η εφοδιαστική αλυσίδα

InBusinessNews  14/01/2021 09:34
Μηχανή της καινοτομίας η εφοδιαστική αλυσίδα

Μηχανή της καινοτομίας η εφοδιαστική αλυσίδα

InBusinessNews  14/01/2021 09:34
«Η εφοδιαστική αλυσίδα είναι μηχανή παραγωγής χρήματων για τους μέτοχους, μηχανή για καινοτομία, αλλά και η θεμελιώδης πηγή  μετρητών και ανάπτυξης ταλέντων. Απελευθερώστε αυτή τη μηχανή».

RELATED ARTICLESΑυτά ήταν τα λόγια του Julio Nemeth, Chief Product Supply Officer της Procter & Gamble, τα οποία επικαλέστηκε ο Θάνος Μαύρος, Partner CESA / Central, Eastern Europe & Central Asia Supply Chain & Operations Leader, EY Ελλάδος, χαιρετίζοντας το 14ο Συνέδριο και Έκθεση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Logistics.

Σημειώνοντας ότι εντός των κέντρων διανομής και των εργοστασίων διαπιστώνονται εφαρμογές που να στηρίζουν πραγματικές λειτουργίες, ρομποτικά συστήματα στην πράξη, drones για κυκλικές απογραφές, καθώς και νέες έξυπνες, αξιόλογες εφαρμογές που βοηθούν στην ανάπτυξη ψηφιακών οικοσυστημάτων, ο κ. Μαύρος εξήρε τη σημασία των νέων τεχνολογιών.

«Επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους μεγαλώνουν το μήκος των αναλύσεών τους και βλέπουν οριζόντια τη λογική των αναλύσεων, καταλήγοντας στους καταναλωτές», ανέφερε σχετικά.

«Αγκαλιάστε τις νέες τεχνολογίες, βρείτε τα καλύτερα ταλέντα και τα μετρητά»
Επαναλαμβάνοντας ότι η εφοδιαστική αλυσίδα αποτελεί τη μηχανή καινοτομίας, επεσήμανε ότι η βελτίωση της ακρίβειας των προβλέψεων επιφέρει την αύξηση της διαθεσιμότητας των προϊόντων, καθώς καθίσταται σαφές ότι μπορεί να έχει αύξηση 2%-15% στα έσοδα και κατ’ επέκταση αύξηση στην κερδοφορία.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη τοπικών, στρατηγικών συνεργατών και ηγετών στην εφοδιαστική αλυσίδα, η οποία, όπως είπε, δεν έχει την ανάγκη καλών ανθρώπων και στελεχών, αλλά την ανάγκη των καλύτερων, καθώς καλείται να δημιουργήσει τους ηγέτες του αύριο.

«Αγκαλιάστε και υιοθετήστε τις νέες τεχνολογίες. Αναζητήστε και βάλτε στις ομάδες σας τα καλύτερα ταλέντα, τα καλύτερα μυαλά. Αναζητήστε και βρείτε τα μετρητά που υπάρχουν στις εφοδιαστικές αλυσίδες», ήταν οι τρεις συμβουλές που έδωσε στους συμμετέχοντες του συνεδρίου ο Partner CESA / Central, Eastern Europe & Central Asia Supply Chain & Operations Leader, EY Ελλάδος.

Ο τομέας μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας
Από την πλευρά του ο Δρ. Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, Συνέταιρος, Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, ΕΥ Κύπρου αναφέρθηκε στην κοινή αποδοχή όλων ότι ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι από τους σημαντικότερους και αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστικό παράγοντα στην επιχειρηματικότητα.

«Με την πανδημία που ακόμα απειλεί και τον αναγκαίο ψηφιακό μετασχηματισμό, οι επιχειρήσεις καλούνται να υιοθετήσουν αλλαγές και τις προκλήσεις που φέρουν μαζί τους», σημείωσε σχετικά.

Εξάλλου, υπογράμμισε ότι η σωστή διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας αποτελεί σημαντικό παράγοντα, με τον κλάδο να συμβάλλει στον περιορισμό του λειτουργικού κόστους και στην αύξηση παραγωγικότητας.

Όπως είπε, ο τομέας της εφοδιαστικής αλυσίδας μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας, ενώ με τις κατάλληλες επενδύσεις η Κύπρος μπορεί να καταστεί περιφερειακό διακομιστικό κέντρο.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας