Η ΕΚΕ βασικός πυλώνας στρατηγική της AstroBank

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
H ΕΚΕ αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της AstroBank και εφαρμόζεται στους τομείς: Κοινωνίας, υγείας, παιδείας, πολιτισμού και περιβάλλοντος. Σε περίοπτη θέση βρίσκεται η σταθερή στήριξή μας προς την Europa Donna Κύπρου, με αποκορύφωμα την πορεία με τις ροζ φιγούρες, καθώς και η στήριξη του οργανισμού Junior Achievement Κύπρου, μέσω του οποίου στοχεύουμε στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού πνεύματος ως μέρους της εκπαίδευσης στα σχολεία. Στηρίζουμε παράλληλα ενεργά το Sophia Foundation, τον Ερυθρό Σταυρό και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μητρικού Θηλασμού, ενώ ενισχύουμε και τον πολιτισμό, με πιο πρόσφατη τη χορηγία του σημαντικού για την Κύπρο βιβλίου του συγγραφέα Furio Morroni, Divina Cypria. Στον τομέα του περιβάλλοντος, η τράπεζα επικεντρώνεται στη δημιουργία πράσινων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως το δάνειο αυτοκινήτου eco fastauto, παρέχοντας κίνητρα για αγορά οικολογικού αυτοκινήτου μέσω εκπτώσεων στο επιτόκιο του δανείου. Πρόσφατα, υιοθετήσαμε σε όλα τα καταστήματά μας την τεχνολογικά προηγμένη και φιλική προς το περιβάλλον υπηρεσία «paperless cashier», που αποτελεί ένα σύστημα ταμείου χωρίς τη χρήση χαρτιού, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο την ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών.

EKE ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Η AstroBank ανταποκρίθηκε φέτος στις ιδιαίτερες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία, παραδίνοντας 5.000 SWAB Test Kits, αξίας περίπου €20.000. Δώρισε επίσης, τρεις καινούργιους αναπνευστήρες αξίας €25.000 σε νοσοκομεία, ενώ προσφέρθηκαν χιλιάδες προστατευτικές μάσκες στο προσωπικό και στους πελάτες της τράπεζας. Η πορεία με τις ροζ φιγούρες, που συνδιοργανώνουμε εδώ και 11 χρόνια με τη Europa Donna προς αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων, έγινε φέτος διαδικτυακά.

Ο σκοπός επιτεύχθηκε, στείλαμε και φέτος δυνατό το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης και σταθήκαμε δίπλα στην κοινωνία και στις γυναίκες. Παρομοίως, οι εκατοντάδες μαθητές που συμμετέχουν στο Junior Achievement, δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση, επιλέγουν το προϊόν τους, κάνουν τις συναντήσεις τους και παρουσιάζουν την επιχείρησή τους σε κριτικές επιτροπές, διαδικτυακά. Η συνεισφορά και η στήριξή μας παραμένει και βρίσκουμε δημιουργικές λύσεις προς επίτευξη του στόχου.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε ως πολίτες, ως κοινωνικά σύνολα, ως κράτη αν θέλετε, κάθε οργανισμός οφείλει να ενεργεί και ως εταιρικός, κοινωνικά υπεύθυνος πολίτης, ανταποδίδοντας στην κοινωνία όπου δραστηριοποιείται την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιβάλλει. Οι ανάγκες μεταβάλλονται, συνεπώς πρέπει να αξιολογούνται σωστά τα εκάστοτε δεδομένα, ώστε οι δράσεις μας να έχουν έμπρακτο θετικό αντίκτυπο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, στηρίξαμε το σχέδιο της Κυβέρνησης για αναστολή δόσεων δανείων, το σχέδιο προς στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και αυξήσαμε τα όρια των καρτών των πελατών μας για περισσότερη ρευστότητα.
 
ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ
Είναι αναμενόμενο όταν ξεσπά μια κρίση, να διαρρηγνύεται η κανονικότητα σε όλους τους τομείς και επίπεδα και να ανατρέπονται σχεδιασμοί.

Η κρίση έχει αναδείξει το ρόλο της τεχνολογίας και αναπόφευκτα επηρεάζεται ο τρόπος λειτουργίας των επιχειρήσεων, αλλάζει η εργασιακή καθημερινότητά μας, ενώ επηρεάζονται και άλλες πτυχές της ζωής μας. Το σίγουρο είναι ότι θα βιώσουμε σημαντικά αισθητές και ενδεχομένως μακροπρόθεσμες αλλαγές στη συμπεριφορά του καταναλωτή και στα διάφορα επιχειρηματικά μοντέλα, ενώ γενικότερα θα επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας. Το ζητούμενο, όμως, για τον κάθε οργανισμό είναι να διαθέτει εκείνες τις δομές, που θα του επιτρέπουν να ενεργεί με ευελιξία και να προσαρμόζεται.

*Γεωργία Αποστόλου
Supervisor, Communications and Public Relations,
AstroBank

 

Δειτε Επισης

ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»
ΙΝ Business Awards: Στην Chrysostomides Advocates & Legal Consultants το βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες»
ΙΝ Business Awards: Στην Cyprus Millers by Hadjigiorkis το βραβείο στην κατηγορία «Εμπόριο-Βιομηχανία»