Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ραδιοτηλεοπτικά στούντιο για παιδιά στην Ευρύχου

Στη δημιουργία Εκπαιδευτικού Κέντρου για τα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα προχωρεί η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.
 
Στόχος του κέντρου, το οποίο θα λειτουργήσει από τον επόμενο Σεπτέμβριο στην Ευρύχου, είναι η εκπαίδευση μαθητών δημοτικών και γυμνασίων, γύρω από θέματα ραδιοτηλεοπτικών μέσων αλλά και ψευδών ειδήσεων.
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Δεκεμβρίου, Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου και Κοινοτικό Συμβούλιο Ευρύχου υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας για την ίδρυση και λειτουργία του κέντρου, στο παλιό κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου, το οποίο έχει παραχωρήσει δωρεάν το Κοινοτικό Συμβούλιο Ευρύχου. Η υπογραφή του Μνημονίου έγινε στην παρουσία του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστα Χαμπιαούρη. 
 
 
Όπως εξήγησε, μιλώντας στο InBusinessNews, η Πρόεδρος της Αρχής, Ρόνα Κασάπη, τα παιδιά που θα επισκέπτονται το συγκεκριμένο κέντρο, θα έχουν την ευκαιρία μέσα από την τεχνολογία, βιωματικά εργαστήρια και πρακτική εξάσκηση, μεταξύ άλλων να δημιουργούν σύντομα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και ραδιοφωνικά προγράμματα και να διδάσκονται τεχνικές ανίχνευσης και προστασίας από ψευδείς ειδήσεις. Σημειώνεται ότι η Αρχή τρέχει ήδη σχετικό πρόγραμμα με επιτόπιες επισκέψεις στα σχολεία. Με τη λειτουργία του κέντρου, το όλο πρόγραμμα θα μεταφερθεί εκεί, όπου τα παιδιά θα μπορούν να αξιοποιήσουν στο πλαίσιο της εκπαίδευσης τους και τα απαραίτητα μηχανήματα.
 
«Το συγκεκριμένο κέντρο, που θα λειτουργεί ως workshop,  θα δημιουργηθεί στα πρότυπα ενός αντίστοιχου μοντέλου που λειτουργεί στην Ουγγαρία, το οποίο και παρακολουθήσαμε. Λειτουργοί από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης και το Υπουργείο παιδείας θα διδάσκουν εκεί τα παιδιά για το πως ετοιμάζεται ένα ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα, ενώ θα γίνονται σεμινάρια για τα fake news, δηλαδή για το τι να προσέχουν τα παιδιά, τι να πιστεύουν, τι να μην πιστεύουν, τι να αποφεύγουν, τι είναι σωστό, κατάλληλο, ακατάλληλο κτλ», τόνισε η κ. Κασάπη.
Στόχος, πρόσθεσε, είναι να μάθουν τι είναι τα media, ποια είναι η δουλειά του δημοσιογράφου και τι πρέπει να προσέχουν κατά την ετοιμασία ενός προγράμματος για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Οι ψευδείς ειδήσεις είναι ένα μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης, αλλά δεν είναι το μόνο.
 
Στο Κέντρο, στο οποίο θα διδάσκουν και δημοσιογράφοι, θα διοργανώνονται επίσης, σε συνεργασία με άλλους φορείς και την Κοινότητα, εξειδικευμένα εργαστήρια και ημερίδες για δημοσιογράφους και λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
 
Για τη δημιουργία του Εκπαιδευτικού Κέντρου για τα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, θα δαπανηθεί κονδύλι ύψους περίπου €80 χιλιάδων από την Αρχή. Το παλιό κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου θα αναδιαμορφωθεί με τρόπο που να διαθέτει τρία με τέσσερα στούντιο τηλεόρασης και ραδιοφώνου, με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
 

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ