Ηλεκτρονικό δελτίο θα ετοιμάζει ο αποστολέας για δέματα στο εξωτερικό

Ενημέρωση αναφορικά με σημαντικές αλλαγές που επέρχονται με βάση διεθνείς συμβάσεις όσον αφορά στην αποστολή ταχυδρομείου προς το εξωτερικό από την 1η Ιανουαρίου 2021, δίνουν τα Κυπριακά Ταχυδρομεία.

Συγκεκριμένα, από την ημερομηνία αυτή, καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική ετοιμασία του δελτίου αποστολής και διαβίβασης δεδομένων αποστολής (τελωνειακή δήλωση) από τον ίδιο τον αποστολέα.

Εξάλλου, η υποχρέωση αυτή αφορά όλα τα αντικείμενα που περιέχουν εμπορεύματα προς χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τις Υπηρεσίες EPG, EMS Datapost και Δεμάτων, ανεξαρτήτως προορισμού και περιεχομένου

Τονίζεται ότι για να γίνει δυνατή η ετοιμασία του ηλεκτρονικού Δελτίου Αποστολής και η διαβίβαση της ηλεκτρονικής τελωνειακής δήλωσης, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία έχουν ετοιμάσει την εφαρμογή Shipping Tool, η οποία είναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα μας https://www.cypruspost.post/el/shipping-tool, όπου υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες.

Διευκρινίζεται επίσης ότι πριν την κατάθεση οποιουδήποτε αντικειμένου που εμπίπτει στις πιο πάνω κατηγορίες, θα πρέπει να ετοιμάζεται εκ των προτέρων από τους αποστολείς το Δελτίο Αποστολής/Τελωνειακή Δήλωση μέσω της εφαρμογής Shipping Tool, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρατίθενται στη σχετική σελίδα. Οι ενδιαφερόμνοι παρακαλούνται όπως ετοιμάζουν τα Δελτία Αποστολής από το σπίτι ή το γραφείο τους, πριν τη μετάβασή τους σε Ταχυδρομικό Γραφείο. Δεν χρειάζεται να εκτυπώσουν κάτι εκ των προτέρων, παρά μόνο να σημειώσουν τον αριθμό αναφοράς που δίνει η εφαρμογή Shipping Tool, πάνω στο αντικείμενο.

Σημειώνεται ακόμα ότι οι Ταχυδρομικοί Λειτουργοί στα Ταχυδρομικά Γραφεία απαγορεύεται να συμπληρώνουν οποιοδήποτε Δελτίο Αποστολής εκ μέρους πελατών. 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»