Μαθητές του ISOP εξασφάλισαν υποτροφία στο δίκτυο PASCH

Ακόμα μια σημαντική διάκριση για το The International School of Paphos (ISOP) και τους μαθητές του. Συγκεκριμένα, έξι μαθητές του σχολείου εξασφάλισαν υποτροφία από το διεθνώς αναγνωρισμένο δίκτυο PASCH για να παρακολουθήσουν ένα εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό σεμινάριο στα Γερμανικά.
 
To ISOP εντάχθηκε στο δίκτυο "Schools: Partners for the Future" (PASCH) τον Ιούνιο του 2019. To δίκτυο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2008 από το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, με σκοπό να συνδέσει περισσότερα από 2.000 σχολεία σε ολόκληρο τον κόσμο, στα οποία η γερμανική γλώσσα έχει ιδιαίτερα σημαντική θέση. Το Ινστιτούτο Γκαίτε είναι ένα παγκόσμιας εμβέλειας και δράσης πολιτιστικό ίδρυμα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και υποστηρίζει περίπου 600 σχολεία PASCH σε διάφορα εθνικά εκπαιδευτικά συστήματα σε πάνω από 100 χώρες, ανάμεσα στα οποία είναι και το ISOP.
 
Η συμμετοχή στο παγκόσμιο δίκτυο PASCH προσφέρει στους μαθητές:
 
  • Αύξηση των προοπτικών τους μέσω της εκπαίδευσης
  • Παροχή πρόσβασης στη γλώσσα και την εκπαίδευση
  • Διεύρυνση των οριζόντων μέσω της πολυγλωσσίας
  • Από κοινού αντιμετώπιση μελλοντικών προβλημάτων ως διεθνής κοινότητα μαθητών.
 
Συνήθως, μόνο δημόσια σχολεία εντάσσονται στο δίκτυο PASCH, ωστόσο, κατόπιν εξαίρεσης, το ISOP εντάχθηκε στο δίκτυο, καθώς από την ίδρυσή του, αναπτύσσει έντονους δεσμούς με τη Γερμανία. Συγκεκριμένα, το τμήμα Γερμανικών του σχολείου συνεργάζεται στενά με το Ινστιτούτο Γκαίτε στη Λευκωσία δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές του να αποκτήσουν πολύτιμες και εποικοδομητικές εμπειρίες.
 
Η συντονίστρια του ISOP για το δίκτυο PASCH και υπεύθυνη του τμήματος Γερμανικών, κ. Γιάννα Παναγή, δήλωσε: «Η πρόσβαση σε υποτροφίες, προκειμένου να παρέχουμε στους μαθητές μας πρόσθετα προσόντα που θα τους εξυπηρετήσουν στο μέλλον, ήταν ένας από τους λόγους που το ISOP εντάχθηκε στο δίκτυο PASCH. Είμαστε σίγουροι ότι η συνεργασία μας με το Ινστιτούτο Γκαίτε θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να αποφέρει καρπούς στο μέλλον».
 
Το ISOP συγχαίρει τους πιο κάτω μαθητές για την επιτυχία τους: Maria Kopysheva, Year 12, Elise Matson, Year 10, Erica Matson, Year 12, Anna Nechaeva,Year 12, Neofitos Poumpouris, Year 10 και Tatiana Vinogradova, Year 12.
 

Δειτε Επισης

Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»
Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο
Η πρώτη δικαστική απόφαση στην Κύπρο που επέτρεψε τη λήψη μαρτυρίας μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης σε αστική υπόθεση
Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi-Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο