Χρ. Αγκαστινιώτης: Παραδείγματα σωστών επιχειρηματικών προτύπων οι βραβευθέντες

Επιτυχία αποτελεί το γεγονός ότι τα ΚΕΒΕ Business Leader Awards έχουν καταστεί θεσμός ανέφερε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης μιλώντας κατά την τελετή προσδίδουν αξία και αναγνώριση σε όσους επιχειρηματίες έχουν με τις ηγετικές ικανότητες τους διαπρέψει στον τομέα τους.

Οι επιχειρηματίες, οι οποίοι βραβεύονται, πρόσθεσε, είναι αυτοί που κατάφεραν να αντέξουν τις δύσκολες συνθήκες και τις αντιξοότητες, είχαν όραμα και τόλμησαν να το πραγματοποιήσουν με ήθος και δυναμισμό, γεγονός το οποίο τους εξασφάλισε την επιτυχία. «Ειδικά, τώρα με τα πολλά προβλήματα που μας δημιούργησε η πανδημία.
 
Αυτό είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το επιχειρείν, αφού δημιουργεί καλά και σωστά παραδείγματα για νέους επίδοξους επιχειρηματίες και ταυτόχρονα, διαμορφώνει ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο είναι βασισμένο σε αξίες, όπως ο αλληλοσεβασμός, ο υγιής ανταγωνισμός και η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών επιχειρηματικής δράσης.
 
Μέσα από τις βραβεύσεις του ΚΕΒΕ Business Leader Awards, επιβραβεύονται οι ηγετικές επιχειρηματικές ικανότητες και οι αρχές που προσδιορίζουν ένα επιτυχημένο ηγέτη, όπως είναι η καινοτομία, η διορατικότητα και η άριστη γνώση του τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται, αλλά και κυρίως το ήθος».
 
Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ στον χαιρετισμό του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον παράγοντα ήθος, καθώς, όπως είπε, έχει μεγάλη σημασία οι επιχειρηματίες να είναι και να φαίνονται ανθρωποκεντρικοί. «Η σημαντικότητα του όρου της Επιχειρηματικής Ηθικής, είναι καθολικά αναγνωρισμένη και η βαρύτητα που της προσδίδουν οι οργανισμοί συνεχώς μεγαλώνει. Σκοπός της είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης ανάπτυξης, υπό υγιείς ανταγωνιστικές συνθήκες, όπου οι οργανισμοί να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και να δρουν μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του κοινωνικού γίγνεσθαι. Ως εκ τούτου, η επιχειρηματική ηθική είναι σύμφυτη με την ανάκαμψη της οικονομίας και είναι αποδεδειγμένο ότι οι οικονομίες που εφαρμόζουν υψηλά επίπεδα επιχειρηματικής ηθικής είναι πιο υγιείς και πιο υποσχόμενες.
 
Οι φετινές βραβεύσεις, οφείλω να σημειώσω ότι αποτελούν αναγνώριση του ρόλου των ιδιωτικών επιχειρήσεων και των ανθρώπων που τις στελεχώνουν και τις διοικούν, αφού σ΄ αυτούς στηριζόμαστε για συνέχιση της ανάπτυξης και διάνοιξη νέων δρόμων για την οικονομία μας.
 
Παράλληλα, οι βραβευθέντες αποτελούν παραδείγματα σωστών επιχειρηματικών προτύπων, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό. Γιατί η Κύπρος, αν και μικρή χώρα, διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία (το καλά εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό της, κλπ), προκειμένου να πρωτοπορήσει στον επιχειρηματικό στίβο και να δημιουργήσει επιχειρηματικά επιτεύγματα, αφού απέδειξε ότι ως μικρή αγορά μπορεί να αντιδρά άμεσα στις αναταράξεις της οικονομίας.
 
Το ΚΕΒΕ, που διαχρονικά εργάζεται για την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας της Κύπρου θα συνεχίσει να βραβεύει τους άριστους επιχειρηματίες μέσα από αυτά τα βραβεία, τα οποία αποτελούν εξάλλου μια πρωτοβουλία του. Εμείς, οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε μέσω συγκεκριμένων εισηγήσεων και προτάσεων, ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που να προβλέπει και να μπορεί να ξεπερνά τις όποιες αντιξοότητες, με έμφαση την υψηλή τεχνολογία, την καινοτομία και τη ψηφιακή μεταρρύθμιση».
 
Ο κ. Αγκαστινιώτης διαβεβαίωσε πως το ΚΕΒΕ θα συνεχίσει να καινοτομεί, να προτείνει λύσεις για ένα πιο ευέλικτο επιχειρείν, να συμβάλλει στην ενίσχυση του επιχειρηματικού κόσμου και να στηρίζει την ηθική επιχειρηματικότητα.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς