SignalGeneriX - IN Business Awards Nominee στην Κατηγορία Μικρομεσαία Επιχείρηση

Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς ανάπτυξης και καινοτομίας γιορτάζει φέτος η εταιρεία SignalGeneriX. Πρόκειται για μια επιχείρηση, που σύμφωνα με τον ιδρυτή της δρ. Τάσο Κουνούδη, τεχνολογίες της έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων για αντιμετώπιση της πανδημίας. H εταιρεία είναι υποψήφια στα IN Business Awards στην κατηγορία Μικρομεσαία Επιχείρηση.
 
Ποια είναι η φιλοσοφία σας ως εταιρεία;
Η φιλοσοφία και η στρατηγική ανάπτυξής μας επικεντρώνεται στην εκπόνηση υψηλού επιπέδου βιομηχανικής έρευνας σε συγκεκριμένους τομείς ψηφιακών/ηλεκτρονικών συστημάτων και στη δημιουργία καινοτόμων τεχνολογιών, τις οποίες ενσωματώνουμε σε εμπορικά ηλεκτρονικά προϊόντα για βιομηχανίες, όπως οι Τηλεπικοινωνίες, η Υγεία, η Ασφάλεια και η Άμυνα. H εταιρεία, η οποία είναι πιστοποιημένη με ISO 9001 και ISO 27001, εδρεύει στη Λεμεσό και σήμερα εξάγει τις τεχνολογίες της σε 28 χώρες.
 
Ποιο είναι το φάσμα υπηρεσιών που προσφέρετε;
Ως εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, εφαρμόζουμε την προηγμένη γνώση μας σε αναδυόμενες ψηφιακές τεχνολογίες για τη δημιουργία ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων, τα οποία σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε στην Κύπρο αποκλειστικά για το διεθνές πελατολόγιό μας. Αναπτύσσουμε καινοτόμες τεχνολογίες για να λύσουμε προβλήματα σε διάφορες βιομηχανίες, κατοχυρώνουμε τα πνευματικά δικαιώματά τους με διπλώματα ευρεσιτεχνίας, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και πιστοποιούμε τα ηλεκτρονικά προϊόντα με τις απαραίτητες βιομηχανικές πιστοποιήσεις και βοηθάμε τους πελάτες μας να δημιουργήσουν πετυχημένα εμπορικά ηλεκτρονικά προϊόντα.
 
 
Τι σας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό;
Διαφοροποιούμαστε στο γεγονός ότι βασιζόμαστε στις δικές μας καινοτόμες τεχνολογίες, στις ευρεσιτεχνίες και στην ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών μας, που αποτελούν τη βάση της ανταγωνιστικότητάς μας στη διεθνή αγορά. Αρκετές από τις τεχνολογίες που αναπτύξαμε, έχουν αναγνωριστεί με σημαντικά διεθνή και εθνικά βραβεία καινοτομίας. Ενδεικτικά, σε διεθνές επίπεδο οι τεχνολογίες μας έχουν αναγνωρισθεί με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Διαστήματος για την Δορυφορική Πλοήγηση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος και το διεθνούς κύρους βραβείο Lloyds List Global Innovation Award, ενώ σε εθνικό επίπεδο με το Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας, το Κυπριακό Βραβείο Μηχανικής και το Cyprus Quality Leader Award. Σημαντική είναι και η αναγνώριση της SignalGeneriX ως εθνικός πρωταθλητής στον τομέα της επιχειρηματικότητας για το 2016/17 και στον τομέα της καινοτομίας για το 2014/15, από τα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία.
 
Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις για την εταιρεία σας; Πώς έχει επηρεάσει η πανδημία του κορωνοϊού;
Το 2020 είναι μία χρονιά σταθμός για την εταιρεία μας, γιατί συμπληρώνουμε 15 χρόνια διαρκούς ανάπτυξης και καινοτομίας. Παρά την κρίση, τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες έχουμε επιτύχει τη συμμετοχή της εταιρείας ως παροχέας υψηλής τεχνολογίας, σε τέσσερα διεθνή έργα για ανάπτυξη νέας γενιάς ευρωπαϊκών αμυντικών τεχνολογιών. Πρόκειται για σημαντική επιτυχία, αφού για πρώτη φορά κυπριακή εταιρεία θα συμμετέχει σε συμπαραγωγή ευρωπαϊκών αμυντικών συστημάτων, ενώ επίσης, έχουμε αυξήσει το ερευνητικό δυναμικό μας κατά 25%.

Είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού τεχνολογίες μας έχουν επιλεχθεί και χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που επιφέρει η πανδημία στις ευάλωτες ομάδες των ηλικιωμένων και των παιδιών.
 
Ποια είναι τα σχέδιά σας για το άμεσο μέλλον;
Κύριος στόχος μας είναι να συνεχίσουμε το υψηλό επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης και να επενδύουμε στην ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών μας, που είναι η βάση της ανταγωνιστικότητάς μας στη διεθνή αγορά. Έχουμε ακολουθήσει ένα συντηρητικό πλάνο ανάπτυξης, στοχεύοντας στη δημιουργία εξειδικευμένων τεχνολογιών που απευθύνονται σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού, όπως αυτή της Άμυνας και Ασφάλειας, κάτι που αποτελεί τη βάση μας για περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
 
ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
• Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2005, από τον δρα. Τάσο Κουνούδη.
• Εργοδοτεί 17 άτομα εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.
• Εδρεύει στη Λεμεσό.
• Ο ετήσιος τζίρος της αγγίζει περίπου τα δύο εκατομμύρια ευρώ.
• Πελάτες της είναι διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett