NIPD Genetics - IN Business Awards Nominee στην Κατηγορία Μικρομεσαία Επιχείρηση

Η NIPD Genetics είναι μια κορυφαία εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα στην Κύπρο. Η ιστορία της ξεκίνησε το 2010, με την ίδρυσή της από τον διεθνώς καταξιωμένο επιστήμονα καθηγητή, Φίλιππο Πατσαλή.

Η NIPD Genetics ξεκίνησε ως μια κυπριακή start-up εταιρεία και με τη μεγαλεπήβολη πορεία που ακολούθησε από την ίδρυσή της, σήμερα αποτελεί μια από τις πιο επαναστατικές παγκοσμίου φήμης μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όραμα της εταιρείας είναι η δημιουργία καινοτόμων εργαστηριακών εξετάσεων που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων, αλλά και στην καλύτερη διάγνωση και κλινική φροντίδα ασθενών. Τα αποτελέσματα των υπηρεσιών της χαρακτηρίζονται από υψηλή ακρίβεια (99,9%), ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία.

Η NIPD Genetics έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών και να φέρει επανειλημμένα χρηματοδοτήσεις στο νησί. Διαθέτει διεθνείς συνεργάτες και μετόχους και βρίσκεται πλέον σε θέση να ανταγωνίζεται τεράστιους κολοσσούς του ιδίου τομέα σε όλο τον κόσμο. Τη δεκαετία που πέρασε κατάφερε να κερδίσει διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς (grants) και να προσελκύσει ανταγωνιστικά προγράμματα και επιχορηγήσεις, ενώ κατάφερε να αναπτύξει και να διαθέσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως. Εντυπωσιακοί χαρακτηρίζονται οι ρυθμοί ανάπτυξης της NIPD Genetics, που φθάνουν κατά μέσο όρο το 80% τοv χρόνο.
 
Προγεννητικοί έλεγχοι
Ο τομέας του μη-επεμβατικού προγεννητικού ελέγχου αποτέλεσε αφετηρία για την εταιρεία, όπου και ξεχώρισε παγκοσμίως. Πρόκειται για τις καινοτόμες εξετάσεις VERACITY και VERAgene, οι οποίες παρέχονται στη διεθνή αγορά με μεγάλη επιτυχία, από το 2015 και 2018 αντίστοιχα. Τονίζεται ότι το VERAgene, αποτελεί την μοναδική ολοκληρωμένη μη-επεμβατική προγεννητική εξέταση στον κόσμο, με δυνατότητα ανίχνευσης πέραν των 100 γενετικών συνδρόμων και ασθενειών, η οποία προσφέρει ολοκληρωμένη εικόνα της εγκυμοσύνης από την 10η κιόλας βδομάδα της κύησης. Οι εν λόγω εξετάσεις αποτελούν ιατρική πρωτιά στον τομέα τους και σήμερα ανήκουν ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές χιλιάδων εγκύων γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Η πρωτοποριακή τεχνολογική πλατφόρμα «Στοχευμένης Δέσμευσης και Εμπλουτισμού» αποτελεί τη βάση για όλες τις υφιστάμενες, αλλά και σε στάδιο έρευνας και ανάπτυξης, εργαστηριακές υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία. Δημιουργήθηκε από την καταξιωμένη ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης της NIPD Genetics και έχει δυνατότητα ανάλυσης επιλεγμένων τμημάτων του DNA με τεράστια αξιοπιστία και ακρίβεια. Υποστηρίζεται από ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο με κατοχυρωμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και έχει βραβευτεί πολλές φορές ως ένδειξη αναγνώρισης της αριστείας που προσφέρει. Παράλληλα, προσφέρει ατελείωτες προοπτικές ανέλιξης για τη δημιουργία και εφαρμογή πολλών άλλων καινοτόμων εργαστηριακών υπηρεσιών.
 
 
Νέες υπηρεσίες
Σε ερευνητικό στάδιο βρίσκονται πολλές επαναστατικές υπηρεσίες, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στο προσεχές μέλλον. Αφορούν τους τομείς του Νεογνικού, Μεταγεννητικού και Προεμφυτευτικού γενετικού ελέγχου, καθώς και υπηρεσίες με δυνατότητα ταυτόχρονης ανίχνευσης και απόκλισης πολλαπλών παθογόνων. Μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021 είναι η υγρή βιοψία όγκων. Πρόκειται για μια από τις πιο επαναστατικές μεθόδους στον τομέα της Ογκολογίας, καθώς είναι μη επεμβατική μέθοδος, μέσω της οποίας λαμβάνονται πληροφορίες για τη διάγνωση, πρόγνωση, επιλογή θεραπείας και καλύτερης κλινικής διαχείρισης του καρκίνου.
 
Το προσωπικό
Η θέση υπεροχής που κατέχει σήμερα η NIPD Genetics, αναμφισβήτητα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί, χωρίς την συμβολή της άριστης και απόλυτα αφοσιωμένης της ομάδας. Εργοδοτεί περισσότερους από 100 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης και 50 μερικής, οι οποίοι μοιράζονται το όραμα και τις αξίες της. Όλα τα τμήματα και οι ομάδες των κλινικών και μοριακών εργαστηρίων, απαρτίζονται από Κύπριους διακεκριμένους επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, κορυφαίους στις ειδικότητές τους, οι οποίοι στρατολογήθηκαν από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Συγκεκριμένα, η ομάδα περιλαμβάνει επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στους τομείς της μοριακής Ιατρικής, Γενετικής, Βιοτεχνολογίας, Βιοπληροφορικής και των επιχειρήσεων, με το 30% του συνόλου να είναι κάτοχοι διδακτορικών διπλωμάτων (PhDs) και το 96% να είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών διπλωμάτων.

Δειτε Επισης

Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks
Νέα παγκύπρια αιμοδοσία από τη CNP CYPRIALIFE
ΜΙΕΕΚ: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας
Πώς οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν το κόστος του στόλου τους αυξάνοντας την ασφάλεια στους δρόμους
Ολοκληρώθηκε το Κλειστό Πρωτάθλημα Σκακιού στην Κύπρο
CIM Summit 2024: Πλατφόρμα ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών
Davood Shamsi: Με εμπειρία σε Apple και JP Morgan στο 3ο Digital Cyprus Conference
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Το κοινό «αγκάλιασε» την εκστρατεία του Bean Bar απέναντι στον καρκίνο του μαστού