Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Τα highlights των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας και Έρευνας 2020 (Video)

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) επιβράβευσαν κορυφαίες καινοτομίες στο επιχειρείν καθώς και τίμησαν προσωπικότητες ερευνητών που ξεχώρισαν για το έργο τους. Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, υβριδικά στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.  Λόγω της πανδημίας του covid-19, παρόντες ήταν μόνο οι βραβευθέντες και οι απονεμητές ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εκδήλωση διαδικτυακά.
 


Τον χαιρετισμό του ΠτΔ μετέφερε από το βήμα ο Κυριάκος Κόκκινος, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής ο οποίος επεσήμανε την στοχευμένη πολιτική που υιοθετήθηκε και διασυνδέει την εκπαίδευση, την εμπειρογνωμοσύνη και την έρευνα με τον παραγωγικό ιστό, την αγορά εργασίας και την επιχειρηματική καινοτομία.

Διαβάστε ακόμα:
Οι ξένες εταιρείες που επένδυσαν εκατομμύρια στην Κύπρο

Οι προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας για την οικονομία



Στο ότι η καινοτομία αποτελεί το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒ, Δημήτρης Βάκης διαβάζοντας τον χαιρετισμό του προέδρου της ΟΕΒ, Γιώργου Πέτρου.

Την σημαντικότητα των βραβείων έρευνας που έχουν τύχει αναγνώρισης και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ως βέλτιστη πρακτική για την προώθηση της καινοτομίας, τόνισε κατά την ομιλία του ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα και Καινοτομία και πρόεδρος του ΙδΕΚ, Νικόλας Μαστρογιαννόπουλος.
 
Οι πέντε νικητές των φετινών Βραβείων Καινοτομίας OEB είναι:

  • Πρωτογενή Τομέας: Mellona για την παραγωγή των φυσικών προϊόντων διατροφής Mellona Honey Spreads με κύριο συστατικό το άθερμο μέλι
  • Τομέας Μεταποίησης: Handy Spa για την πρωτοποριακή μεθοδολογία παραγωγής χειροποίητων βιολογικών σαπουνιών
  • Τομέα Υπηρεσιών: Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου Λτδ για την πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα “EKO Smile”
  • Ευρύτερος Δημόσιος Τομέας: Πανεπιστήμιο Κύπρου για την ανάπτυξη συστήματος Τεχνητής Νοημοσύνης για την πρόγνωση της δυναμικής για παραγωγή ηλεκτρισμού για φωτοβολταϊκά
  • Κοινωνική Καινοτομία: Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ για τη πρωτοβουλία της στη δημιουργία του Δικτύου Υποστήριξης #SupportCY
 
Όσον αφορά τα κυπριακά βραβεία έρευνας από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), το βραβείο διακεκριμένου ερευνητή 2020 απονεμήθηκε στον Δρ Λεόντιο Γ. Κωστρίκη, Καθηγητή στο πανεπιστήμιο Κύπρου και Ιδρυτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων, και Τεχνών. Το Βραβείο Νέου Ερευνητή 2020 στην Θεματική Ενότητα «Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική» παρέλαβε ο Δρ. Κυριάκος Χατζηγιαννακού, Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Βραβείο Νέου ερευνητή 2020 στη θεματική ενότητα «Επιστήμες Ζωής» παρέλαβε η Δρ. Αναστασία Κωνσταντινίδου, Ακαδημαϊκός Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου και Παθολόγος Ογκολόγος του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου. Το βραβείο νέου ερευνητή 2020 στην Θεματική Ενότητα «Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες» απονεμήθηκε στον Δρ. Άγγελο Κασσιανό, Ειδικό Επιστήμονα Έρευνας και Marie Skłodowska Curie Fellow, του τμήματος Ψυχολογίας και Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου.
  
Τα βραβεία παρακολούθησαν διαδικτυακά πέραν των 600 ατόμων.
 
 

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου