Οι νικητές των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας και Έρευνας 2020

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) επιβράβευσαν σε μια λαμπερή ψηφιακή τελετή τις κορυφαίες καινοτομίες και τίμησαν προσωπικότητες ερευνητών που ξεχώρισαν για το έργο τους.
 
 
Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε υβριδικά στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στην παρουσία βραβευθέντων και απονεμητών μόνο, λόγω της πανδημίας του COVID-19. Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κύριο Κυριάκο Κόκκινο, τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) κύριο Δημήτρη Βάκη, και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) και Επικεφαλή Επιστήμονα Δρ. Νικόλα Μαστρογιαννόπουλο.
 

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Φέτος, τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας ΟΕΒ συμπληρώνουν 14 χρόνια συνεχούς αναγνώρισης και επιβράβευσης των κυπριακών επιχειρήσεων, οργανισμών και υπηρεσιών που καινοτομούν. Οι πέντε νικητές των φετινών Βραβείων Καινοτομίας είναι:
 
 
 
 

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ
Τα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας καθιερώθηκαν το 2007 από ΙδΕΚ. Αποτελούν την κορυφαία τιμητική διάκριση για την ερευνητική κοινότητα της Κύπρου και έχουν ως σκοπό την επιβράβευση των επιστημόνων της χώρας, αλλά και την ενίσχυση του δημιουργικού έργου που παράγουν και της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλουν.
Οι φετινοί νικητές των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας είναι:
Βραβείο Διακεκριμένου Ερευνητή 2020: Δρ. Λεόντιος Γ. Κωστρίκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου  και Ιδρυτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων, και Τεχνών, για το έργο του και τη συνεισφορά τόσο στην επιστήμη και την κοινωνία του τόπου αλλά και διεθνώς.
Βραβείο Νέου Ερευνητή 2020 Θεματική Ενότητα «Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική»:  Δρ. Κυριάκος Χατζηγιαννακού, Μεταδιδακτορικός Συνεργάτης στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, για τη δράση του στην Θεωρητική Πυρηνική και Σωματιδιακή Φυσική.
Βραβείο Νέου Ερευνητή 2020 Θεματική Ενότητα «Επιστήμες Ζωής»: Δρ. Αναστασία Κωνσταντινίδου, Ακαδημαϊκός Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου και
Παθολόγος Ογκολόγος του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, για τη δράση της στην Μεταφραστική Ογκολογία, ενώ διαθέτει σημαντική εμπειρία στην εκπόνηση κλινικών μελετών που αφορούν ασθενείς με σάρκωμα και καρκίνο του μαστού.
Βραβείο Νέου Ερευνητή 2020 Θεματική Ενότητα «Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες»: Δρ. Άγγελος Κασσιανός, Ειδικός Επιστήμονας Έρευνας και Marie Skłodowska Curie Fellow, Τμήματα Ψυχολογίας και Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου, για το έργο του στην πρόοδο της Επιστήμης και την εκπαίδευση των νέων επαγγελματιών Υγείας όσο και στη βελτίωση της παροχής των υπηρεσιών Υγείας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Σύσταση Δικτύου Επιχειρήσεων Καινοτομίας από την ΟΕΒ
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Ο νέος πρόεδρος των πολιτικών μηχανικών-Το κεντρικό Δ.Σ. του ΣΠΟΛΜΗΚ για την τριετία 2024-2027
Σημαντικές κοινωνικές δράσεις από ACTTA για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυσή του
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους «Νοιώθω Αυτοπεποίθηση»-Μια συνεργασία Dove και Hope For Children
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχειριστών Κοινόκτητων Οικοδομών Κύπρου
Η δύναμη ασφάλειας της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ κάλυψε τους συμμετέχοντες στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού 2024
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας
Ενίσχυση του κυπριακού brand: Μια συλλογική υπόθεση
Η Quadcode παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα Hackathon στην Κύπρο