Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ελεάνα Οικονομίδου - IN Business Awards Nominee στην Κατηγορία Manager

Η επιτυχία ενός μάνατζερ αντικατοπτρίζεται στην ικανότητά του να διατηρεί τον έλεγχο σε διάφορους τομείς ευθύνης του. Αυτό, μεταξύ άλλων, υποδεικνύει η πρόεδρος της Totalserve και υποψήφια των IN Business Awards στην κατηγορία Μanager, Ελεάνα Οικονομίδου, τονίζοντας πως απαράβατο όρο για την ίδια αποτελεί η αποφυγή επίρριψης ευθυνών.

Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει έναν πετυχημένο μάνατζερ; Ταλέντο ή εμπειρία;
Μεταξύ των δύο, θα επέλεγα την εμπειρία. Εξαρτάται όμως και από το ποια είναι η φύση της εργασίας. Φυσικά, ένας επιτυχημένος μάνατζερ φαίνεται στη διατήρηση του ελέγχου σε διάφορους τομείς, όπως η σωστή διεκπεραίωση της δουλειάς, η δίκαιη διαχείριση προσωπικού, η δημιουργικότητα και η πρωτοτυπία ιδεών, η ουσιαστική διαχείριση κρίσεων και πολλά άλλα τέτοια χαρακτηριστικά.
 
Ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία σας ως επιχειρηματίας/ceo και τι σας κάνει πραγματικά περήφανη;
Είμαι εξαιρετικά περήφανη για το γεγονός ότι ο όμιλος διατηρεί ακόμη τον επαγγελματισμό και την ποιότητα στην οποία έχει χτιστεί, τις σχέσεις με τους καλούς και διαχρονικούς πελάτες, που στο τέλος έγιναν φίλοι, καθώς και το καλό όνομα που έχει στην Κύπρο και το εξωτερικό όλα αυτά τα χρόνια. Αυτά, μαζί με το γεγονός ότι αρκετοί από τους ανθρώπους μας είναι μαζί μας για πολλά χρόνια, δείχνει ένα υγιή οργανισμό για τον οποίο δικαιούσαι να είσαι περήφανος.
 
Τι είναι αυτό που σας παρακινεί στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία;
Με παρακινεί ο στόχος για σταθερή και οργανική εξέλιξη και ανάπτυξη του ομίλου μας. Συνάμα, η συνεχής και καθημερινή προσπάθεια να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των πελατών μας, αφού χρόνο με χρόνο γίνονται, και δικαιολογημένα, πιο απαιτητικές. Ωστόσο, η σταθερή και σταδιακή εξέλιξη του οργανισμού και των ανθρώπων που τον απαρτίζουν, είναι ο απώτερος στόχος μας.
 
Οι συμβουλές του πατέρα
Ποια είναι η καλύτερη επαγγελματική συμβουλή που σας έχουν δώσει και από ποιον προέρχεται;
Οι συμβουλές που μου έδινε ο πατέρας μου Πέτρος Γ. Οικονομίδης, ο οποίος είναι ο ιδρυτής και επίτιμος, πλέον, πρόεδρος του ομίλου Totalserve, ήταν ανάλογες με την κάθε περίσταση. Μας μάθαινε πώς να αντιμετωπίζουμε τις επιτυχίες, αλλά και τις οποιεσδήποτε δυσκολίες του ομίλου. Εάν θα εστίαζα σε κάτι συγκεκριμένο, θα διάλεγα το εξής κλισέ: «Ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο».
 
Πώς εξασκείτε πρακτικά διοίκηση; Τι είδους μάνατζερ θα λέγατε ότι είστε;
Αντί αυτού, θα σας πω κάποια πράγματα τα οποία δεν κάνω ποτέ και πάντα αποφεύγω. Δεν παίρνω ποτέ πίστωση για τη δουλειά άλλων και δεν παρέχω ποτέ ασαφή κατεύθυνση ή μη ρεαλιστική επίτευξη των στόχων μας. Επίσης, απαράβατος όρος είναι η αποφυγή επίρριψης ευθυνών. Αντιθέτως, δουλειά μου είναι να βρίσκω λύσεις και να παρέχω υποστήριξη.
 
Πόσο σημαντικοί είναι για εσάς οι άνθρωποι της εταιρείας;
Οι άνθρωποι που απαρτίζουν ένα οργανισμό, είναι ο πυρήνας του. Μια επιχείρηση δεν διαφέρει καθόλου από έναν ζωντανό οργανισμό. Για να ευημερεί, πρέπει κάθε κύτταρό της να είναι παραγωγικό. Και τα κύτταρα μιας εταιρείας είναι οι άνθρωποί της. Όπως πολύ σωστά λέει ένα γνωστό γνωμικό, «να αντιμετωπίζετε πάντα τους υπαλλήλους σας, ακριβώς όπως θέλετε να αντιμετωπίζουν τους καλύτερους πελάτες σας».
 


Ελεάνα Οικονομίδου: Απαράβατος όρος είναι η αποφυγή επίρριψης ευθυνών. Αντιθέτως, δουλειά μου είναι να βρίσκω λύσεις και να παρέχω υποστήριξη
 
Η TOTALSERVE
Είναι ένας βραβευμένος πάροχος υπηρεσιών, που ειδικεύεται στους τομείς του διεθνούς φορολογικού σχεδιασμού, των εταιρειών, των καταπιστευμάτων και των πιστωτικών υπηρεσιών παγκοσμίως. Ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 1972 από τον επίτιμο, σήμερα, πρόεδρο του ομίλου, Πέτρο Γ. Οικονομίδη. Εργοδοτεί περίπου 120 άτομα. Έχει έδρα τη Λεμεσό, ενώ διατηρεί παρουσία σε Λονδίνο, Μόσχα, Αθήνα, Βουκουρέστι και Τορτόλα (BVI).
 
 
 

Δειτε Επισης

Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου
Η Freedom24 Super Grand Χορηγός για τον πρώτο Ολυμπιονίκη της Κύπρου Παύλο Κοντίδη