Αναπτυσσόμενος τεχνολογικός κόμβος στην ΕΕ η Κύπρος

Στα βασικά κίνητρα για εταιρείες τεχνολογίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Μάριος Ταννούσης, Deputy Director General, Invest Cyprus.

Ελκυστικό καθεστώς πνευματικής ιδιοκτησίας
Μιλώντας στο πλαίσιο του Ιnvest Cyprus Roadshow, στη Λευκορωσία με τίτλο «Cyprus: Α Growing Tech Hub Within the EU, επεσήμανε ότι η Κύπρος διαθέτει ελκυστικό καθεστώς πνευματικής ιδιοκτησίας, προσφέρει απαλλαγές από φόρο εισοδήματος έως και 50% επί των αποδοχών και τη δυνατότητα μετεγκατάστασης εργαζομένων από χώρες εκτός ΕΕ
 
Τόνισε ακόμα ότι όταν η ακαδημαϊκή κοινότητα συναντά την επιχειρηματικότητα, επιτυγχάνεται υψηλότερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ταχεία αύξηση των ερευνητικών κέντρων και ισχυρή συνεργασία μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας.

Εξάλλου, το ισχυρό επιχειρηματικό οικοσύστημα προσφέρει την ιδανική επιλογή για έναρξη και κλιμάκωση τεχνολογικών εταιρειών, με αξιόπιστη υποστήριξη

Παράλληλα, ο κ. Ταννούσης αναφέρθηκε στην αυξημένη ζήτηση για τεχνολογικά και επιχειρηματικά πάρκα, καθώς η τεχνολογία αποτελεί ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα, με την Κύπρο να έχει την προοπτική να αποτελέσει περιφερειακό ερευνητικό κέντρο.

Πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό
Στο εργατικό δυναμικό με τα υψηλά προσόντα και ανθρώπινο ταλέντο αναφέρθηκε η η Anja Arsalides, Investment Promotion Officer, Invest Cyprus, τονίζοντας ότι 58% του εργατικού δυναμικού (ηλικίας 30 έως 34 ετών) έχει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πολύ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ στο 46%.

Η πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ταλέντα, συμπεριλαμβάνει τη διεθνή επιχειρηματική εμπειρία, το πολύγλωσσο εργατικό δυναμικό, το ψηλότερο επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ΕΕ, τους επαγγελματίες υψηλής εξειδίκευσης, τον ελκυστικός προορισμός μετεγκατάστασης και την εύκολη πρόσβαση σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκά ταλέντα.

Κάνοντας αναφορά στο Attractiveness Survey: Cyprus 2020, επεσήμανε ότι 99% επιλέγουν την Κύπρο για την ποιότητα ζωής, το 90% για τις τηλεπικοινωνιακές και ψηφιακές υποδομές, καθώς και το σταθερό πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον, το 86% για την επιχειρηματική κουλτούρα και την κουλτούρα για νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ οκτώ στους δέκα επιλέγουν την Κύπρο για το επίπεδο δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και για τη διαθεσιμότητα και ποιότητα στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»