A. Arsalides: Ευρωπαϊκή πλατφόρμα για επιχειρήσεις η Κύπρος

Στα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως ευρωπαϊκή πλατφόρμα για επιχειρήσεις αναφέρθηκε η Anja Arsalides, Investment Promotion Officer, Invest Cyprus. Ανάμεσά τους, η πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό και εκπαίδευση, τα επιστημονικά κέντρα αριστείας, η υψηλής ποιότητας ζωή, η ελκυστικότητα και η ανταγωνιστικότητα της Κύπρου ως επιχειρηματικό κέντρο, σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος ζωής και επιχειρηματικής δραστηριοποίησης.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ιnvest Cyprus Roadshow, στο Καζακστάς με τίτλο «Cyprus:Your EU Gateway To Global Investments», η κ. Arsalides τόνισε πως η Κύπρος, πέραν του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος προσφέρει καλή ποιότητα ζωής, ασφάλεια, lifestyle και διαθέτει φυσικές ομορφιές σε όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν και να δραστηριοποιηθούν στην χώρα μας.

Υπογράμμισε πως η Κύπρος κατατάσσεται στην κορυφή μεταξύ των χωρών της ΕΕ σε ό,τι αφορά τα επιτεύγματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόσθεσε πως η χώρα μας παρέχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό. Μεταξύ άλλων, απαρίθμησε τα πλεονεκτήματα του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο διαθέτει  διεθνή επιχειρηματική εμπειρία,  το υψηλότερο επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ΕΕ.  Η Κύπρος προσφέρει, εξειδικευμένους  επαγγελματίες, εύκολη πρόσβαση σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά ταλέντα και πολύγλωσσο εργατικό δυναμικό, ενώ συνιστά ελκυστικό προορισμό μετεγκατάστασης.

Αναφέρθηκε, επίσης, και στο χαμηλό κόστος ζωής που προσφέρει η Κύπρος σε σχέση με ανταγωνιστικούς ευρωπαϊκούς προορισμός όπως είναι το Λουξεμβούργο και η Μάλτα.

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»