Γ. Καμπανέλλας: Στήριξη στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών

Το Καζακστάν αποτελεί τον επόμενο προορισμό για προώθηση της Κύπρου, στο πλαίσιο των Invest Cyprus Roadshows που διοργανώνει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικτυακών συνεδρίων στις αγορές της Σαουδικής Αραβίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ισραήλ, Ινδίας, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρης και ΗΠΑ, ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων στρέφει τα βλέμματα στην αγορά του Καζακστάν.

Το συνέδριο με τίτλο “Cyprus: Your EU Gateway to Global Investments” θα πραγματοποιηθεί αύριο 2 Δεκεμβρίου και στόχο έχει την ανάδειξη της Κύπρου ως ιδανικού προορισμού για εταιρείες διεθνών δραστηριοτήτων, οι οποίες θέλουν να εγκαταστήσουν την ευρωπαϊκή ή διεθνή τους έδρα τους στη χώρα μας (headquartering), καθώς και την ανάδειξη του τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών.

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews, o Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας, σημείωσε πως το Καζακστάν αποτελεί μία ανεξερεύνητη αγορά με πολλές δυνατότητες ειδικότερα μετά την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ των δύο χωρών, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2021. «Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάπτυξη των σχέσεων των δυο χωρών σε εμπορικό, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο και έχει πολύπλευρα οφέλη για την οικονομία μας, αφού τοποθετεί την Κύπρο στον χάρτη της επιχειρηματικής κοινότητας του Καζακστάν. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει γέφυρα για επενδύσεις που μπορούν να διοχετευτούν από και προς την Ευρωπαϊκή αγορά.

Το συγκεκριμένο συνέδριο, το οποίο θα χαιρετήσουν ο Πρέσβης του Καζακστάν για την Κύπρο και οι Προέδροι των Διοικητικών Συμβουλίων του Invest Cyprus και του Kazakh Invest, θα δώσει την ευκαιρία σε εκπροσώπους των επαγγελματικών υπηρεσιών της χώρας μας να απευθυνθούν στο επενδυτικό κοινό του Καζακστάν ενημερώνοντας τους για τα πλεονεκτήματα της χώρας μας, ως ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο ευρωπαϊκό επιχειρηματικό κέντρο».

Πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα απευθύνουν χαιρετισμό το Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ και ο Satybaldy Burshakov, Πρέσβης του Καζακστάν σε Κύπρο και Ισραήλ.
 
Ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, Γιώργος Καμπανέλλας θα αναλύσει τις προοπτικές της κυπριακής Οικονομίας, το επενδυτικό περιβάλλον καθώς επίσης και τον τρόπο με τον οποίον η Κύπρος αντέδρασε στην κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι προοπτικές που παρουσιάζουν οι κύριοι τομείς της Οικονομίας όπως και ο ελκυστικός τρόπος ζωής στο νησί μας.
 
Για τα πλεονεκτήματα που διαθέτει το επιχειρηματικό περιβάλλον της Κύπρου προς ξένες εταιρείες που επιθυμούν να μεταφέρουν την έδρα τους στην χώρα μας, το ανθρώπινο δυναμικό της Κύπρου, το φορολογικό πλαίσιο που ισχύεις στην Κύπρο καθώς επίσης και για τις πρόνοιες που περιλαμβάνουν οι σχετικά πρόσφατα υπογραφείσα συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Καζακστάν θα μιλήσουν οι Μάριος Γ. Ηλιάδης, Partner, Tassos Papadopoulos & Associates LLC, Γιώργος Ζ. Γεωργίου, Managing Partner, George Z. Georgiou & Associates LLC, Φίλιππος Ραπτόπουλος, Partner, Head of Tax and Legal Services, EY Cyprus, Κώστας Μαρκίδης, Board Member, KPMG Limited / President, Cyprus Kazakhstan Business Association και ο Χαράλαμπος Σεργίου, Partner, Tax Advisory, PwC Cyprus.

Για τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Κύπρος ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός θα μιλήσουν οι Μιχάλης Μιχαήλ, Head – International Banking Unit, AstroBank, Ράνια Βρόντου, Manager, Commercial Law, Hadjianastassiou, Ioannides LLC (Member of the Deloitte Legal Network), Ανδρέας Γιασεμίδης, President, Cyprus Investment Funds Association και ο Χαράλαμπος Μεϊβάτζης, Partner, Head of Accounting and Tax Department, Kinanis LLC.
 
Διοργανωτής: Invest Cyprus
Χορηγοί: AstroBank, Deloitte, EY Cyprus, George Z Georgiou & Associates, Kinanis Law Firm, KPMG in Cyprus, PwC Cyprus, Tassos Papadopoulos & associates llc.
Συντονιστής: ΙΜΗ

Δειτε Επισης

Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Το ευρωπαϊκό έργο Waste Wisely Cyprus on Tour