Η νέα εποχή «έξυπνης» τεχνολογίας για τη ναυτιλία

Δελτίο Τύπου  19/11/2020 13:38
Η νέα εποχή «έξυπνης» τεχνολογίας για τη ναυτιλία

Η νέα εποχή «έξυπνης» τεχνολογίας για τη ναυτιλία

Δελτίο Τύπου  19/11/2020 13:38
Η ναυτιλία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους για την Κύπρο, καθώς  συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, η τεχνολογική ανάπτυξη και οι νέες δυνατότητες που απορρέουν λόγω αυτής, έχουν μεταμορφώσει τον κλάδο της ναυτιλίας ανά το παγκόσμιο, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και εκσυγχρονισμό των λειτουργιών. Νέες τεχνολογίες όπως το Internet-of-Things, Big Data, In-Memory Computing και Machine Learning αποτελούν τη βάση της καινοτομίας του κλάδου, δίνοντας σημαντικό πλεονέκτημα στις εταιρείες που τις αξιοποιούν, τόσο για να αναπτύξουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα, διαδικασίες και υπηρεσίες, όσο και για να αποκτήσουν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

RELATED ARTICLESΜε τον εκσυγχρονισμό και την εξέλιξη του κλάδου να αποτελεί προτεραιότητα, η κρίση που προκλήθηκε από την έξαρση της πανδημίας του Covid-19 κατέστησε σαφές σε όλους τους επαγγελματίες του κλάδου ότι πρέπει να επανεξετάσουν άμεσα την κατάσταση και να προσαρμοστούν στα δεδομένα της ψηφιακής εποχής. Στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, οι λύσεις διασύνδεσης, προγνωστικών μοντέλων και εφοδιαστικής αλυσίδας της SAP, μπορούν να βοηθήσουν τις ναυτιλιακές εταιρείες όχι μόνο να βελτιστοποιήσουν τις καθημερινές λειτουργίες τους, αλλά κυρίως να θέσουν τα θεμέλια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Προσφέροντας προστιθέμενη αξία σε οποιαδήποτε επιχειρηματική διαδικασία η SAP μέσω των λύσεων SAP S/4 HANA , SAP SuccessFactors, για τη διαχείριση πληρωμάτων  (Crew Management), και SAP OnBoard, βοηθά τις ναυτιλιακές εταιρείες να φέρουν την επανάσταση στις επιχειρηματικές τους διαδικασίες με έξυπνο αυτοματισμό και να καινοτομήσουν επιτυγχάνοντας τη σχεδόν real-time επικοινωνία με κάθε πλοίο του στόλου τους. Πιο συγκεκριμένα, επιτρέπουν στις εταιρείες να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα και γεγονότα που ενδέχεται να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα του ταξιδιού του πλοίου, έτσι ώστε να είναι σε θέση να τα αναλύσουν και να λάβουν ενημερωμένες αποφάσεις έγκαιρα.

Έχοντας ως στόχο να βοηθήσει κάθε επιχείρηση, οποιουδήποτε μεγέθους, να λειτουργεί έξυπνα και να αξιοποιεί το μέγιστο των δυνατοτήτων της, η SAP διαθέτει στο ενεργητικό της, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, αξιοσημείωτες ιστορίες επιτυχίας πελατών που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία και οι οποίοι μέσω των εξειδικευμένων λύσεων SAP, απόλυτα προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους, κατάφεραν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητά τους.

Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια του digital ShipTech Conference, κ. Μένοικος Μαυρομάτης, Territory Sales Manager της SAP σε Κύπρο και Μάλτα, μέσα από την παρουσίαση του ‘The Future of Shipping’ θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για το πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση τόσο των επιχειρηματικών, όσο και των επιχειρησιακών στόχων και πώς η SAP μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες του ναυτιλιακού κλάδου. Το Συνέδριο διοργανώνεται από την IMH και θα πραγματοποιηθεί online. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στον σύνδεσμο : ShipTech Conference  
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας