Γ. Καμπανέλλας: Η ελκυστικότητα της Κύπρου ως επενδυτικός προορισμός και οι τομείς κλειδιά

Τις προοπτικές της Κύπρου ως ευρωπαϊκό κέντρο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών για αμερικανικές εταιρείες ανέλυσε ο CEO του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας.

Μιλώντας στο πλαίσιο του Invest Cyprus Roadshow 2020, USA, αναφέρθηκε στους βασικούς οικονομικούς τομείς, όπως ο τουρισμός, η φιλοξενία, ο τομέας των ακινήτων, αλλά και η Κύπρος ως προορισμός για funds, περιφερειακό κέντρο ανώτερης εκπαίδευσης, ναυτιλιακό κέντρο και κέντρο για διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας και παραγωγής ταινιών.

Αναφερόμενος στην fast track αναθεωρημένη πολιτική για έκδοση προσωρινών αδειών διαμονής και εργασίας σε υπηκόους τρίτων χωρών, επεσήμανε ότι η εγγραφή και σύσταση εταιρείας στην Κύπρο γίνεται εντός επτά εργάσιμων ημερών.

Ταυτόχρονα, ο CEO του Invest Cyprus αναφέρθηκε στην έρευνα ελκυστικότητας της EY, σημειώνοντας ότι το 99% επιλέγουν την Κύπρο για την ποιότητα ζωής (περιβάλλον, χόμπι, πολιτισμός), το 90% για τεχνολογικές και ψηφιακές υποδομές, ενώ το 86% επιλέγουν το νησί για την κουλτούρα επιχειρηματικότητας και δημιουργίας startup επιχείρησης.

Εξάλλου, τουλάχιστον οκτώ στους δέκα θεωρούν την Κύπρο ελκυστική για το επίπεδο εργασιακών δεξιοτήτων και την ποιότητα στην έρευνα και την καινοτομία.

Μεταξύ άλλων,  ο κ. Καμπανέλλας διαβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις, αλλά κι οι ιδιώτες που προτίθενται να επενδύσουν στην Κύπρο έχουν στη διάθεσή τους, μέσω του Invest Cyprus, έναν συνεργάτη επί τόπου σε όλα τα στάδια του επενδυτικού κύκλου, παρέχοντας πληροφορίες και καθοδήγηση όσον αφορά κανονιστικές και διοικητικές διαδικασίες, υποστηρίζοντας τόσο τους επενδυτές όσο και τις επιχειρήσεις στην υλοποίηση της επένδυσής τους.

Δειτε Επισης

Με επικρίσεις και τροπολογίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»