Invest Cyprus: Ταξιδεύει στις ΗΠΑ για επενδύσεις

Στις ΗΠΑ πάει αυτή τη φορά το Invest Cyprus Roadshow, σε ένα ακόμα σταθμό του προς την πορεία ολοκλήρωσης των 10 συνολικά συνεδρίων του. 

Η επιτυχημένη προώθηση σε Ισραήλ, Ινδία, Χονγκ-Κονγκ, Ηνωμένο Βασίλειο, Σαουδική Αραβία και Νοτιοανατολική Ασία συνεχίζεται με το νέο διαδικτυακό event, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνει προβολή της Κύπρου ως πύλη στην ΕΕ για παγκόσμιες επενδύσεις, ανάλυση των πλεονεκτημάτων του νησιού ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και παρουσίαση των βασικών οικονομικών τομέων και των επενδυτικών ευκαιριών του.

Πάνω από 200 σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους παράγοντες που καθιστούν την Κύπρο ιδανικό προορισμό για εταιρείες διεθνών δραστηριοτήτων, οι οποίες θέλουν να εγκαταστήσουν την ευρωπαϊκή ή διεθνή τους έδρα τους στο νησί (headquartering).

Το συνέδριο θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, Judith G. Garber.

Για τις οικονομικές προοπτικές της Κύπρου και το επενδυτικό κλίμα θα μιλήσουν ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας.

Στο πρώτο πάνελ του συνεδρίου που θα αφορά τις επιχειρήσεις στην Κύπρο και τη μεταφορά έδρας εταιρείας στην Κύπρο θα συμμετέχουν οι Γιώργος Ιωάννου, Partner, Chrysostomides, ο Πέτρος Κρασάρης, Partner, Head of International Tax and Transaction Services, EY Cyprus, ο Αντρέας Ανδρονίκου, Director - Tax Advisory, PwC Cyprus, η Μαρίνα Κασάπη, Principal, Tax & Legal Department, KPMG Cyprus και ο Χαράλαμπος Μεϊβάτζης,Partner, Head of Accounting and Tax Department, Kinanis LLC.

Για τα πλεονεκτήματα του τομέα των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο και τους παράγοντες που καθιστούν το νησί ανταγωνιστικό προορισμό για funds θα μιλήσουν σε πάνελ ο Πρόεδρος του Cyprus Investment Funds Association (CIFA), Ανδρέας Γιασεμίδης, ο Partner, Risk Advisory & Wealth Advisory Services Leader, Deloitte, Πανίκος Τέκλος και ο Senior Manager, Alter Domus, Γιώργος Καρατζιάς.

Τέλος, στις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Κύπρος σε τομείς ανάπτυξης θα αναφερθούν ο Γιώργος Καμπανέλλας και η Στέφανη Παναγή, Investment Promotion Officer, TourInvest Unit, Invest Cyprus.
 
Το συνέδριο στις ΗΠΑ θα παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, θεσμικοί επενδυτές, private equity εταιρείες, τράπεζες, ιδιωτικές τράπεζες, επενδυτικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δικηγορικές εταιρίες, λογιστικές εταιρείες, πάροχοι εταιρικών υπηρεσιών, ειδικοί για φορολογικά θέματα, εταιρείες διαχείρισης πλούτου, οικογενειακά γραφεία, διαχειριστές funds, διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και fund administrators.
 
Διοργανωτής: Invest Cyprus
Χορηγοί: EY Cyprus, Deloitte, Chrysostomides Advocates & Legal Consultants, Alter Domus, PwC Cyprus, KPMG Cyprus, Kinanis Law Firm
Συντονιστής: ΙΜΗ  

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;