Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ο κορωνοϊός επηρέασε και την «Αροδαφνούσα»

3.000 διανυκτερεύσεις για ενδονοσοκομειακή φροντίδα στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», 600 επισκέψεις στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας, 40.000 εξυπηρετήσεις ασθενών για κατ’ οίκον νοσηλεία, 5.000 εξυπηρετήσεις από ψυχολόγους προς ασθενείς και τις οικογένειες τους, 5.600 εξυπηρετήσεις από κοινωνικούς λειτουργούς, 5.000 επισκέψεις για φυσιοθεραπεία, 1.400 επισκέψεις για αρωματοθεραπεία, 4.000 μεταφορές ασθενών σε ογκολογικά κέντρα για θεραπείες. Αυτό ήταν το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, το προηγούμενο έτος, προς χιλιάδες καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους.
 
Κατά την 48η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, παρουσιάστηκε το έργο του Συνδέσμου για το 2019, ενώ παράλληλα σκιαγραφήθηκε η κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, Δρ. Αδάμος Αδάμου, στην ομιλία του ανέφερε ότι το 2019 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για τον Σύνδεσμο, δεδομένου ότι ολοκληρώθηκαν τα έργα επέκτασης και ανακαίνισης της «Αροδαφνούσας», ενώ παράλληλα ο Σύνδεσμος επένδυσε στις υπηρεσίες κατ’ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας, ψυχοκοινωνικής στήριξης και φυσιοθεραπείας με επιπλέον Επαγγελματίες Υγείας ώστε να ανταποκρίνεται σε περισσότερα περιστατικά στα σπίτια των ασθενών σε όλες τις πόλεις και χωριά της Κύπρου.
 
Με την πανδημία του COVID-19, φέτος, επηρεάστηκε η ομαλή λειτουργία και των δύο νοσηλευτηρίων του Συνδέσμου («Αροδαφνούσα, Λευκωσία και «Ευαγόρειο», Λεμεσός) αλλά και όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται στα σπίτια των ασθενών. Επιπρόσθετα, η πανδημία προκάλεσε σημαντικές οικονομικές απώλειες στο Σύνδεσμο, λόγω της ακύρωσης πολλών ενεργειών, με αποτέλεσμα την παγιοποίηση της λειτουργίας ενός εκ των δύο θαλάμων της Αροδαφνούσας, καθώς και άλλων προγραμματισμένων ενεργειών του Συνδέσμου.
 
Όπως ανάφερε ο Δρ. Αδάμου, οι ανάγκες για προσφορά Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο διαρκώς αυξάνονται, και ιδιαίτερα, τώρα, εν μέσω πανδημίας. Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, όμως, συνέχισε να προσφέρει απρόσκοπτα δωρεάν φροντίδα στους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους.
 
«Την περασμένη χρονιά ετοιμαζόμασταν να κάνουμε μια ‘Νέα Αρχή’, με μια νέα «Αροδαφνούσα» και με αναβαθμισμένες υπηρεσίες παγκύπρια», σημείωσε καταληκτικά ο Δρ. Αδάμου, προσθέτοντας «Η νέα αρχή του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου συνέπεσε με μια πρωτόγνωρη πανδημία για όλη την υφήλιο. Οι δυσκολίες, όμως, μας έμαθαν να προσαρμοζόμαστε σε νέα δεδομένα και αλλαγές. Να εκτιμούμε αυτά που έχουμε και με αυτά να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Κυρίως, μας ώθησαν να ενδυναμώσουμε κάτι που ήταν βαθιά ριζωμένο μέσα μας: Την αγάπη και τη φροντίδα προς τον καρκινοπαθή συνάνθρωπό μας. Παρά τα εμπόδια, λόγω της πανδημίας, μένουμε σταθεροί στον στόχο μας. Συνεχίζουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής χιλιάδων συνανθρώπων μας με εμπειρία καρκίνου. Ο αγώνας συνεχίζεται με θέληση και δύναμη και εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στη φροντίδα των ασθενών μας με αφοσίωση και αίσθημα ευθύνης. Μια φροντίδα από καρδιάς».

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ