Ελκυστική η Κύπρος για επενδυτές της Νοτιοανατολικής Ασίας

InBusinessNews  27/10/2020 13:35
Ελκυστική η Κύπρος για επενδυτές της Νοτιοανατολικής Ασίας

Ελκυστική η Κύπρος για επενδυτές της Νοτιοανατολικής Ασίας

InBusinessNews  27/10/2020 13:35

Τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως ιδανική επιχείρηση για εταιρείες και πελάτες υψηλής αξίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας ανέλυσαν οι ομιλητές στο πλαίσιο του διαδικτυακού “Cyprus Private Wealth Planning Conference: An EU Centre for Global Wealth Management Solutions”.

RELATED ARTICLES

Εκπρόσωποι του Invest Cyprus αναφέρθηκαν σε θέματα όπως η διαχείριση πλούτου στην Κύπρο και τα βασικά οφέλη για τους ιδιώτες πελάτες, σε μία προσπάθεια προσέγγισης της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας της Νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς και αναζήτησης επενδυτικών ευκαιριών που προκύπτουν στην Κύπρο.

Στήριξη επενδυτών βήμα προς βήμα
Μιλώντας στο πλαίσιο του συνεδρίου ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ τόνισε ότι η Κύπρος και η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας μπορούν να οικοδομήσουν μακροπρόθεσμες οικονομικές σχέσεις σε βασικούς οικονομικούς τομείς όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός και η φιλοξενία, η αγορά ακινήτων, ο τομέας της ενέργειας και ο τομέας των επενδυτικών κεφαλαίων.

Διαβεβαίωσε ακόμα ότι ο Οργανισμός βρίσκεται εδώ για να υποστηρίξει ενδιαφερόμενους επενδυτές στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας για επενδύσεις στη χώρα, παρέχοντάς τους βοήθεια βήμα προς βήμα όσον αφορά τις διάφορες διαδικασίες.

Success stories από ναυτιλιακές και εταιρείες ICT
Από την πλευρά του o CEO του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας τους οικονομικούς τομείς κλειδιά του κυπριακού επιχειρείν, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, σε ναυτιλιακές (για παράδειγμα Columbia Shipmanagement, Fleet Management Limited, EDT Shipmanagement) και εταιρείες ICT (όπως Wargaming, 3CX, Amdocs που έγραψαν τη δική τους πετυχημένη ιστορία μέσω της Κύπρου.

Όπως εξήγησε ο κ. Καμπανέλλας, οι επιχειρήσεις, αλλά κι οι ιδιώτες που προτίθενται να επενδύσουν στην Κύπρο έχουν στη διάθεσή τους, μέσω του Invest Cyprus, έναν συνεργάτη επί τόπου σε όλα τα στάδια του επενδυτικού κύκλου, παρέχοντας πληροφορίες και καθοδήγηση όσον αφορά κανονιστικές και διοικητικές διαδικασίες, υποστηρίζοντας τόσο τους επενδυτές όσο και τις επιχειρήσεις στην υλοποίηση της επένδυσής τους.

Η Κύπρος ως ευρωπαϊκή πλατφόρμα για επιχειρήσεις
Στα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως ευρωπαϊκή πλατφόρμα για επιχειρήσεις αναφέρθηκε η Anja Arsalides, Investment Promotion Officer, Invest Cyprus.

Ανάμεσά τους, η πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό και εκπαίδευση, τα επιστημονικά κέντρα αριστείας, η υψηλής ποιότητας ζωή, η ελκυστικότητα και η ανταγωνιστικότητα της Κύπρου ως επιχειρηματικό κέντρο, σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος ζωής και επιχειρηματικής δραστηριοποίησης.

Επενδυτικές ευκαιρίες σε τομείς ανάπτυξης
Εξάλλου, η Stephanie Panayi, Investment Promotion Officer, Invest Cyprus έθεσε στο επίκεντρο τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο σε τομείς ανάπτυξης, όπως η τεχνολογία, η υγεία, ο τουρισμός, η φιλοξενία, ο κινηματογράφος, η ανώτατη εκπαίδευση  και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αναφέρθηκε επίσης στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας, τα οποία προχωρούν ή βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης, όπως το ολοκληρωμένο καζίνο θέρετρο, η Μαρίνα Αγίας Νάπας, η Μαρίνα Λάρνακας, η Μαρίνα Παραλιμνίου, καθώς και 16 νέα ξενοδοχεία εντός της φετινής και της επόμενης χρονιάς.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας