Ευκαιρία για την Κύπρο η έκθεση Expo 2020 Dubai

Το 2020 έχει φέρει μαζί του προκλήσεις που έχουν αλλάξει ριζικά τον κόσμο και την ανθρωπότητα, οδηγώντας μας στην εσωστρέφεια. Ωστόσο, σε ένα χρόνο από σήμερα, με καθυστέρηση 12 μηνών από το αρχικό πλάνο, το συνέδριο Expo 2020 Dubai, θα αποτελέσει την πλατφόρμα για επανασύνδεση της υφηλίου. 
 
Αποτελεί μια ευκαιρία για όλους μας να απαντήσουμε στις αλλαγές που έχουν επέλθει σε παγκόσμιο επίπεδο και να αντιμετωπίσουμε από κοινού εξίσου σημαντικές προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή.
 
Από την 1η Οκτωβρίου 2021 μέχρι την 31η Μαρτίου 2022, το συνέδριο Expo 2020, σκοπεύει να φέρει τον κόσμο μαζί στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της αισιοδοξίας – ένα παγκόσμιο φόρουμ που θα αναδείξει και θα ενισχύσει την ανάγκη και επιθυμία για θετική αλλαγή και θα προσφέρει απτές ευκαιρίες προς επίτευξη αυτού του στόχου.
 
Η συμμετοχή μας στο Expo 2020, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας να συμβάλουμε σε ένα ισχυρό, αειφόρο μέλλον. Είναι καθήκον όλων μας να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια. Μόνο όταν καταλάβουμε ότι όλοι μας ανήκουμε στον ίδιο κόσμο, θα μπορέσουμε να αναπροσαρμόσουμε το όραμά μας και να επιταχύνουμε την κοινή μας πρόοδο.
 
Παρουσιάζοντας και γιορτάζοντας τα επιτεύγματά μας, θα αντιληφθούμε πως δεν υπάρχει κανένα όριο στο τί μπορούμε να πετύχουμε.
 
Το συνέδριο Expo 2020 λαμβάνει την ευθύνη να ενημερώσει και να εμπνεύσει έναν πλανήτη στον οποίο αξίζει ένα λαμπρότερο μέλλον. Μέσα από τη συμμετοχή μας, δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στην εξεύρεση χειροπιαστών, ρεαλιστικών λύσεων οι οποίες θα δώσουν στις γενιές του μέλλοντος τη δυνατότητα για ευημερία.
 
Ταυτόχρονα με την προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του COVID-19, ο κόσμος εργάζεται να βρει λύσεις και για διάφορες άλλες σημαντικές προκλήσεις, όπως η διασφάλιση ενός φιλικού προς το μέλλον κλίματος, η βιώσιμη προσφορά τροφίμων και η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την ψηφιοποίηση και την υγεία.
 
Το συνέδριο Expo 2020 αποτελεί μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία για την εξεύρεση συλλογικών, δραστικών λύσεων, φέρνοντας κοντά περισσότερες από 190 χώρες υπό το πρίσμα της άποψης ότι όταν δουλεύουμε μαζί, μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Αξιοποιώντας τη συντροφικότητα, την εφευρετικότητα και τη συμπόνια που αναδείχθηκαν μέσα από την πανδημία, είμαστε βέβαιοι ότι έπονται πολλές ακόμη συναρπαστικές καινοτομίες και συνεργασίες.
 
Μέσα από τη συμμετοχή μας στο Expo 2020, μας δίνεται η ευκαιρία να προβάλουμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά του πολιτισμού και της κληρονομιάς μας, καθώς και τα επιτεύγματά μας στον τομέα της τεχνολογίας σε ένα παγκόσμιο κοινό εκατομμυρίων ανθρώπων.
 
Ο στόχος μας είναι να προωθήσουμε την Κύπρο, εστιάζοντας στη γεωστρατηγική της θέση στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, καθώς και τον ρόλο που διαδραματίζει σε παγκόσμιο επίπεδο, ως ιδανικός προορισμός για προσέλκυση επενδύσεων και μόνιμη εγκατάσταση. Επιπρόσθετα, θα προβάλουμε την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της Κύπρου, η οποία έχει διαμορφώσει τη σημερινή, ποικιλόμορφη και χωρίς αποκλεισμούς κυπριακή κοινωνία, εστιάζοντας στην ιδιότητά της ως ένα επιχειρηματικό, εμπορικό και επενδυτικό κέντρο, καθώς και τον ρόλο της ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός. Ακόμη, θα εστιάσουμε σε διάφορους κλάδους, όπως ο τουρισμός, το εμπόριο, οι  χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η εκπαίδευση, η τεχνολογία και η καινοτομία, η γεωργία και η ναυτιλία, μέσα από ένα διαφοροποιημένο μοντέλο ανάπτυξης.
 
Όσον αφορά τις δράσεις που σχεδιάζουμε να φιλοξενήσουμε στο περίπτερό μας, στόχος μας είναι να διοργανώσουμε διάφορες δραστηριότητες εταιρικής, πολιτιστικής, εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής φύσεως, μέσα από τις οποίες οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες, όπως η εικονική πραγματικότητα, να παρακολουθήσουν βίντεο που παρουσιάζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου, αλλά και να προμηθευτούν με χρήσιμο διαφημιστικό υλικό. Μέσα από το περίπτερό μας επιθυμούμε να προσφέρουμε μια ενδιαφέρουσα και απολαυστική διαδρομή.
 
Επιπρόσθετα, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, μέρα που έχει οριστεί ως η Εθνική Ημέρα Κύπρου, θα ταξιδέψει στο Ντουμπάι κυπριακή αποστολή με αξιωματούχους του κράτους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα έχουν διμερείς επαφές με τους ομολόγους τους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
 
Εμείς, καθώς και ολόκληρη η κοινότητα του συνεδρίου, δηλώνουμε έτοιμοι. Αξίζει να σημειωθεί πως οι προετοιμασίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας συνεχίζονταν εντατικά, με σκοπό τη συμβολή στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Στόχος η διαμόρφωση ενός ευοίωνου και ισότιμου μέλλοντος για όλους, πάντοτε σε συνεργασία με τους διοργανωτές και τις άλλες συμμετέχουσες χώρες.
 
Αν το 2020 ήταν η χρονιά όπου ο κόσμος σχεδόν σταμάτησε να γυρίζει, τότε το 2021 θα πρέπει να είναι η χρονιά της επίσπευσης των στόχων που επείγουν. Παρόλο που το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με καθυστέρηση, η συμμετοχή μας και οι κοινοί μας στόχοι παραμένουν αυστηρά οι ίδιοι. Και κάπως έτσι το ταξίδι μας συνεχίζεται.
 

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»