Ευκαιρία για την Κύπρο η έκθεση Expo 2020 Dubai

Δελτίο Τύπου  19/10/2020 17:30
Ευκαιρία για την Κύπρο η έκθεση Expo 2020 Dubai

Ευκαιρία για την Κύπρο η έκθεση Expo 2020 Dubai

Δελτίο Τύπου  19/10/2020 17:30
Το 2020 έχει φέρει μαζί του προκλήσεις που έχουν αλλάξει ριζικά τον κόσμο και την ανθρωπότητα, οδηγώντας μας στην εσωστρέφεια. Ωστόσο, σε ένα χρόνο από σήμερα, με καθυστέρηση 12 μηνών από το αρχικό πλάνο, το συνέδριο Expo 2020 Dubai, θα αποτελέσει την πλατφόρμα για επανασύνδεση της υφηλίου. 

RELATED ARTICLES


 
Αποτελεί μια ευκαιρία για όλους μας να απαντήσουμε στις αλλαγές που έχουν επέλθει σε παγκόσμιο επίπεδο και να αντιμετωπίσουμε από κοινού εξίσου σημαντικές προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή.
 
Από την 1η Οκτωβρίου 2021 μέχρι την 31η Μαρτίου 2022, το συνέδριο Expo 2020, σκοπεύει να φέρει τον κόσμο μαζί στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της αισιοδοξίας – ένα παγκόσμιο φόρουμ που θα αναδείξει και θα ενισχύσει την ανάγκη και επιθυμία για θετική αλλαγή και θα προσφέρει απτές ευκαιρίες προς επίτευξη αυτού του στόχου.
 
Η συμμετοχή μας στο Expo 2020, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας να συμβάλουμε σε ένα ισχυρό, αειφόρο μέλλον. Είναι καθήκον όλων μας να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια. Μόνο όταν καταλάβουμε ότι όλοι μας ανήκουμε στον ίδιο κόσμο, θα μπορέσουμε να αναπροσαρμόσουμε το όραμά μας και να επιταχύνουμε την κοινή μας πρόοδο.
 
Παρουσιάζοντας και γιορτάζοντας τα επιτεύγματά μας, θα αντιληφθούμε πως δεν υπάρχει κανένα όριο στο τί μπορούμε να πετύχουμε.
 
Το συνέδριο Expo 2020 λαμβάνει την ευθύνη να ενημερώσει και να εμπνεύσει έναν πλανήτη στον οποίο αξίζει ένα λαμπρότερο μέλλον. Μέσα από τη συμμετοχή μας, δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στην εξεύρεση χειροπιαστών, ρεαλιστικών λύσεων οι οποίες θα δώσουν στις γενιές του μέλλοντος τη δυνατότητα για ευημερία.
 
Ταυτόχρονα με την προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις του COVID-19, ο κόσμος εργάζεται να βρει λύσεις και για διάφορες άλλες σημαντικές προκλήσεις, όπως η διασφάλιση ενός φιλικού προς το μέλλον κλίματος, η βιώσιμη προσφορά τροφίμων και η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την ψηφιοποίηση και την υγεία.
 
Το συνέδριο Expo 2020 αποτελεί μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία για την εξεύρεση συλλογικών, δραστικών λύσεων, φέρνοντας κοντά περισσότερες από 190 χώρες υπό το πρίσμα της άποψης ότι όταν δουλεύουμε μαζί, μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Αξιοποιώντας τη συντροφικότητα, την εφευρετικότητα και τη συμπόνια που αναδείχθηκαν μέσα από την πανδημία, είμαστε βέβαιοι ότι έπονται πολλές ακόμη συναρπαστικές καινοτομίες και συνεργασίες.
 
Μέσα από τη συμμετοχή μας στο Expo 2020, μας δίνεται η ευκαιρία να προβάλουμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά του πολιτισμού και της κληρονομιάς μας, καθώς και τα επιτεύγματά μας στον τομέα της τεχνολογίας σε ένα παγκόσμιο κοινό εκατομμυρίων ανθρώπων.
 
Ο στόχος μας είναι να προωθήσουμε την Κύπρο, εστιάζοντας στη γεωστρατηγική της θέση στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, καθώς και τον ρόλο που διαδραματίζει σε παγκόσμιο επίπεδο, ως ιδανικός προορισμός για προσέλκυση επενδύσεων και μόνιμη εγκατάσταση. Επιπρόσθετα, θα προβάλουμε την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της Κύπρου, η οποία έχει διαμορφώσει τη σημερινή, ποικιλόμορφη και χωρίς αποκλεισμούς κυπριακή κοινωνία, εστιάζοντας στην ιδιότητά της ως ένα επιχειρηματικό, εμπορικό και επενδυτικό κέντρο, καθώς και τον ρόλο της ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός. Ακόμη, θα εστιάσουμε σε διάφορους κλάδους, όπως ο τουρισμός, το εμπόριο, οι  χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η εκπαίδευση, η τεχνολογία και η καινοτομία, η γεωργία και η ναυτιλία, μέσα από ένα διαφοροποιημένο μοντέλο ανάπτυξης.
 
Όσον αφορά τις δράσεις που σχεδιάζουμε να φιλοξενήσουμε στο περίπτερό μας, στόχος μας είναι να διοργανώσουμε διάφορες δραστηριότητες εταιρικής, πολιτιστικής, εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής φύσεως, μέσα από τις οποίες οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες, όπως η εικονική πραγματικότητα, να παρακολουθήσουν βίντεο που παρουσιάζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου, αλλά και να προμηθευτούν με χρήσιμο διαφημιστικό υλικό. Μέσα από το περίπτερό μας επιθυμούμε να προσφέρουμε μια ενδιαφέρουσα και απολαυστική διαδρομή.
 
Επιπρόσθετα, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, μέρα που έχει οριστεί ως η Εθνική Ημέρα Κύπρου, θα ταξιδέψει στο Ντουμπάι κυπριακή αποστολή με αξιωματούχους του κράτους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα έχουν διμερείς επαφές με τους ομολόγους τους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
 
Εμείς, καθώς και ολόκληρη η κοινότητα του συνεδρίου, δηλώνουμε έτοιμοι. Αξίζει να σημειωθεί πως οι προετοιμασίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας συνεχίζονταν εντατικά, με σκοπό τη συμβολή στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Στόχος η διαμόρφωση ενός ευοίωνου και ισότιμου μέλλοντος για όλους, πάντοτε σε συνεργασία με τους διοργανωτές και τις άλλες συμμετέχουσες χώρες.
 
Αν το 2020 ήταν η χρονιά όπου ο κόσμος σχεδόν σταμάτησε να γυρίζει, τότε το 2021 θα πρέπει να είναι η χρονιά της επίσπευσης των στόχων που επείγουν. Παρόλο που το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με καθυστέρηση, η συμμετοχή μας και οι κοινοί μας στόχοι παραμένουν αυστηρά οι ίδιοι. Και κάπως έτσι το ταξίδι μας συνεχίζεται.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας