Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Η Google γίνεται μέλος της European Advertising Standards Alliance

Η European Advertising Standards Alliance (EASA) καλωσορίζει την Google ως το πρώτο εταιρικό της μέλος και εταίρο στο σύστημα αυτοδέσμευσης για τη διαφημιστική επικοινωνία. 
 
Η Google αποτελεί την πρώτη αμιγώς digital play εταιρεία που εντάσσεται στην EASA, στην οποία συμμετέχουν σήμερα 13 φορείς που εκπροσωπούν διαφημιζόμενους, διαφημιστικές επιχειρήσεις και ΜΜΕ, και φορείς αυτοδέσμευσης σε 28 χώρες της Ευρώπης, που εφαρμόζουν εθνικούς κώδικες διαφήμισης, εξετάζοντας παράπονα για διαφημίσεις και παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες. Αυτό το δίκτυο φορέων αυτοδέσμευσης ενισχύει την εμπιστοσύνη στη διαφημιστική επικοινωνία και μεριμνά ώστε οι διαφημίσεις να είναι νόμιμες, ευπρεπείς, έντιμες και να λένε την αλήθεια.
 
Ο Stéphane Martin, Πρόεδρος της EASA, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε την Google ως μέλος της EASA και ως εταίρο του δικτύου φορέων αυτοδέσμευσης. Η ένταξη της Google στην EASA φανερώνει τη δέσμευσή της στα εθνικά συστήματα αυτοδέσμευσης στη διαφήμιση τα οποία συμπληρώνουν διεθνείς πρωτοβουλίες και πολιτικές».
 
Ο Matt Brittin, EMEA Business and Operations στην Google, ανέφερε: «Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και τιμή που αποτελούμε το πρώτο εταιρικό μέλος της EASA. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η διατήρηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις διαφημίσεις που βλέπουν online έχει καθοριστική σημασία για το μέλλον της βιομηχανίας μας, καθώς και στη διατήρηση της προσβασιμότητας του web από όλους. Η EASA και το δίκτυο των ευρωπαϊκών φορέων αυτοδέσμευσης παίζουν έναν ζωτικής σημασίας ρόλο στην προσπάθεια αυτή. Προσδοκούμε στην υποστήριξη της EASA ώστε να διατηρηθούν υψηλά standards για ασφαλή και υπεύθυνη digital διαφήμιση για τους Ευρωπαίους καταναλωτές, ενώ τα μέλη της EASA συνεχίζουν να εξελίσσονται ώστε να συμβαδίζουν με τα δρώμενα στο ταχέως μεταβαλλόμενο ψηφιακό διαφημιστικό οικοσύστημα».
 
«Τώρα που πέραν του 50% της παγκόσμιας διαφημιστικής δαπάνης επενδύεται online, είναι καθοριστικό για τη μελλοντική αξιοπιστία και απόδοση των διαφημιστικών προτύπων, οι μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες να συμμετέχουν στο σύστημα διαφημιστικής αυτοδέσμευσης. H ένταξη της Google στην EASA αποτελεί μια ιστορική κίνηση, την οποία τα brands καλωσορίζουν ολόψυχα.», ανέφερε ο Stephan Loerke, CEO της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαφημιζομένων και Αντιπρόεδρος της EASA.
 
Η Δέσπω Λευκαρίτη, Πρόεδρος του ΦΕΔ, ανέφερε: «Η ένταξη της Google στην EASA αποτελεί μια κομβική στιγμή για την αυτοδέσμευση στη διαφημιστική επικοινωνία και μια έμπρακτη αναγνώριση από έναν παγκόσμιο ψηφιακό κολοσσό του έργου που επιτελεί τόσο η EASA, όσο και οι εθνικοί φορείς αυτοδέσμευσης, όπως ο ΦΕΔ. Ευελπιστούμε και άλλοι παγκόσμιοι ψηφιακοί παίκτες να ακολουθήσουν, κάτι που θα αποβεί προς το συμφέρον του καταναλωτή».

Δειτε Επισης

PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας/CSI: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος