Invest Cyprus: Γιατί η Κύπρος είναι ιδανική για headquartering

Η Σαουδική Αραβία ήταν ο επόμενος προορισμός για προώθηση της Κύπρου, στο πλαίσιο του διαδικτυακού Invest Cyprus Roadshow, με τα μέλη του Invest Cyprus να προωθούν τη χώρα μας ως η πύλη στην ΕΕ για παγκόσμιες επενδύσεις, αναλύοντας τα πλεονεκτήματα του νησιού ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, τους βασικούς οικονομικούς τομείς και τις επενδυτικές ευκαιρίες. 
 
Στο μικροσκόπιο τέθηκαν για άλλη μια φορά τα χαρακτηριστικά που καθιστούν την Κύπρο ελκυστικό προορισμό για ιδιώτες πελάτες και επιχειρήσεις καθώς επίσης και γιατί η χώρα μας συνιστά ιδανικό επιχειρηματικό κέντρο για ξένες εταιρείες να εγκαθιδρύσουν την έδρα τους (headquartering), όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ανέφερε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Μάριος Τανούσης, ανοίγοντας το συνέδριο.  
 
«Οι άριστες διμερείς σχέσεις και οι πρόσφατα προτεινόμενες διμερείς συμφωνίες σε θέματα όπως η οικονομία, η ενέργεια, η τεχνική συνεργασία και η συνεργασία σε θέματα δημόσιας ασφάλειας και δικαστικού τομέα, επέτρεψαν στον Invest Cyprus να επιχειρήσει  περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών, στοχεύοντας σε  πιθανές επενδύσεις στην Κύπρο», ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ
 
Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας  μίλησε για την καλή διαχείριση της πανδημίας από πλευράς Κύπρου, ενώ προχώρησε σε επισκόπηση της κυπριακής οικονομίας, αναλύοντας τους βασικούς τομείς ανάπτυξης. Παράλληλα, αναφέρθηκε  στο επενδυτικό κλίμα και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός, καθώς και το πώς είναι να ζει και να εργάζεται κάποιος στην Κύπρο (τοποθεσία, υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση και τρόπος ζωής).  Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμπανέλλας απαρίθμησε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος για ξένες εταιρείες, οι οποίες θα επιλέξουν τη χώρα μας ως βάση για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Αναφέρθηκε στο θετικό οικονομικό Outlook, την πρόσβαση σε ταλέντα και αγορές, το εξαιρετικό ρυθμιστικό πλαίσιο, το ελκυστικό φορολογικό σύστημα, στις ισχυρές υπηρεσίες στήριξης των επιχειρήσεων, το χαμηλό κόστος στο επιχειρείν καθώς επίσης και το υψηλό επίπεδο ζωής.   
 
H Κύπρος κατατάσσεται στην κορυφή μεταξύ των χωρών της ΕΕ σε ότι αφορά τα επιτεύγματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέφερε στο πλαίσιο της ομιλίας της η Investment Promotion Officer του Invest Cyprus, Anja Arsalides. Τόνισε ότι η χώρα μας παρέχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό. Μεταξύ άλλων, απαρίθμησε τα πλεονεκτήματα του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο διαθέτει  διεθνή επιχειρηματική εμπειρία,  το υψηλότερο επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ΕΕ.  Η Κύπρος προσφέρει, εξειδικευμένους  επαγγελματίες, εύκολη πρόσβαση σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά ταλέντα και πολύγλωσσο εργατικό δυναμικό, ενώ συνιστά ελκυστικό προορισμό μετεγκατάστασης.
 
Τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως βάση για ξένες παρουσίασε η Στέφανη Παναγή, Investment Promotion Officer του Invest Cyprus. Τόνισε ότι το φορολογικό σύστημα της Κύπρου προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται συντελεστής φόρου εταιρειών 12,5%, 0% παρακράτηση φόρου επί τόκων που καταβάλλονται από κυπριακή εταιρεία, 0% παρακράτηση φόρου επί των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης, μηδενικός φόρος κληρονομιάς κ.α.

Δειτε Επισης

Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού
CyEmployers: Διασύνδεση δεξιοτήτων που αποκτούνται από την Ανώτερη Εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας