Το κάλεσμα στους ξένους επενδυτές από τους επαγγελματίες των υπηρεσιών

Kάλεσμα σε ξένους επενδυτές απηύθυναν επαγγελματίες των υπηρεσιών της Κύπρου κατά τη διάρκεια του «Cyprus: Your EU gateway to global investments, Saudi Arabia», που διεξάγεται στο πλαίσιο του Invest Cyprus Roadshow, παρουσιάζοντας την Κύπρο ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. 
 
H Μαρία Κλάππα, Partner, Tassos Papadopoulos & Associates LLC μίλησε για το φορολογικό και νομικό περιβάλλον της Κύπρου, τα κίνητρα για μετεγκατάσταση, όπως επίσης τα βασικά οφέλη για ιδιωτικούς πελάτες και επιχειρήσεις.

Αναφέρθηκε στο νομικό πλαίσιο της Κύπρου (Common Law), το οποίο παρέχει μια ιδανική επιχειρηματική βάση για επενδυτικούς σκοπούς, το χαμηλό λειτουργικό κόστος, το χαμηλό κόστος εργασίας, την πλήρως εναρμονισμένη νομοθεσία με τα πρότυπα της ΕΕ, καθώς επίσης και στην δυνατότητα πρόσβασης του μέσω του μηχανισμού διαβατηρίου. σε ολόκληρη την ΕΕ και το ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, το οποίο είναι συμμορφωμένο με τα πρότυπα της ΕΕ και των ΗΠΑ.
 
Τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως βάση για οικογενειακό γραφείο, προστασία περιουσιακών στοιχείων και παγκόσμια περιουσία και προγραμματισμό πλούτου παρουσίασε ο Τόνυ Χατζηλούκας, Partner, In charge of Private Wealth Services, PwC Cyprus.
 
O ίδιος σημείωσε τα πολλά φορολογικά πλεονεκτήματα που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία της Κύπρου, όπως τον πολύ χαμηλό συντελεστή φόρου εταιρειών, την απαλλαγή των εισερχόμενων μερισμάτων από τον φόρο, την μηδενική παρακράτηση φόρου επί τόκων που καταβάλλονται από κυπριακή εταιρεία και την απουσία φόρου κληρονομιάς.
 
H Χάρις Κυνηγού, Head of Private Banking, AstroBank, μιλώντας για τον κυπριακό τραπεζικό τομέα εξήγησε τα πλεονεκτήματα του, δηλαδή ότι αποτελεί πύλη προς την Ευρώπη, ότι προσφέρει πλήρες φάσμα επενδυτικών προϊόντων και διατηρεί σταθερές συνεργασίες με μεγάλους επενδυτικούς οίκους.

Στάθηκε επίσης στο λογικό κόστος των τραπεζών, το τεχνολογικά καινοτόμο τραπεζικό σύστημα, την πολυγλωσσία που υπάρχει και την ολιστική βάση προϊόντων και υπηρεσιών.
 
Και η Νανέτ Καλαβά , Partner – Corporate Division, Kinanis LLC στη δική της παρουσίαση αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Κύπρου για ξένους επενδυτές, με ιδιαίτερη έμφαση στα οφέλη από την φορολογία.
 

Δειτε Επισης

Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης