Δωρεάν διαδρομές με ηλεκτρικό λεωφορείο στην Πάφο

InBusinessNews  13/10/2020 19:26
Δωρεάν διαδρομές με ηλεκτρικό λεωφορείο στην Πάφο

Δωρεάν διαδρομές με ηλεκτρικό λεωφορείο στην Πάφο

InBusinessNews  13/10/2020 19:26

Σε πλήρη αξιοποίηση βρίσκεται το ηλεκτρικό λεωφορείο του Δήμου Πάφου, το οποίο άρχισε τις δωρεάν διαδρομές για το κοινό στο εμπορικό κέντρο της πόλης και στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος των διαδρομών στο εμπορικό κέντρο ξεκινά στις 9.00 π.μ και ολοκληρώνεται στις 13.00, καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή. Η κάθε διαδρομή διαρκεί 30 λεπτά περίπου με χρόνο αναμονής 3 λεπτών σε κάθε στάση. 

Όπως αναφέρεται, το κοινό μπορεί να επιβιβάζεται και να αποβιβάζεται από το λεωφορείο στις ακόλουθες στάσεις, στάση 1: Πολυχώρος “Aττικόν”, στάση 2: Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου, στάση 3: Πλατεία Μάρκου Δράκου, στάση 4: Πλατεία Διοικητηρίου.

Ο κύκλος των διαδρομών στην Κάτω Πάφο συνεχίζει η ανακοίνωση, διαρκεί 20 λεπτά περίπου με χρόνο αναμονής 3 λεπτών σε κάθε στάση. 

Οι διαδρομές ξεκινούν στις 18.00 και ολοκληρώνονται στις 21.45, καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή. 

pafoshlektrikoleoforeio2

 

Οι στάσεις όπου επιβιβάζονται και αποβιβάζονται οι επιβάτες είναι, σύμφωνα με τον Δ. Πάφου, στάση 1: Παναγία Χρυσοπολίτισσα, στάση 2: Εκκλησάκι Αγίου Αντωνίου,στάση 3: Δημοτικά Μπάνια, στάση 4: Λεωφόρος Αποστόλου Παύλου.

Σήμερα, συνεχίζει η ανακοίνωση, η ανάδοχος εταιρεία «Track Smart» εγκατέστησε στο όχημα και το σύστημα εντοπισμού γεωγραφικής θέσης (GPS) μέσω του οποίου θα ελέγχεται το σημείο που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή το λεωφορείο.

Το όχημα είναι συνολικής χωρητικότητας 20 ατόμων με πρόνοιες για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ενώ πρόκειται για το πρώτο στην Κύπρο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο και η λειτουργία του από τον Δήμο Πάφου στέλνει το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος με την αξιοποίηση της ηλεκτροκίνησης.

Η προμήθεια του λεωφορείου έγινε κατόπιν διαγωνισμού στο πλαίσιο του έργου ECOROUTS το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας