Invest Cyprus: Ρίχνει δίχτυα στη Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία είναι ο επόμενος προορισμός για προώθηση της Κύπρου, στο πλαίσιο του Invest Cyprus Roadshow, το οποίο αποτελείται από δέκα συνολικά συνέδρια.
 
Μετά την επιτυχημένη προώθηση σε Ισραήλ, Ινδία, Χονγκ-Κονγκ και Ηνωμένο Βασίλειο, τα βλέμματα στρέφονται στην Σαουδική Αραβία, με ένα διαδικτυακό event, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2020.
 
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνει προβολή της Κύπρου ως η πύλη στην ΕΕ για παγκόσμιες επενδύσεις, αναλύοντας τα πλεονεκτήματα του νησιού ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού, τους βασικούς οικονομικούς τομείς και τις επενδυτικές ευκαιρίες σε έναν ακμάζοντα ευρωπαϊκό προορισμό.
 
Πάνω από 100 σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους παράγοντες που καθιστούν την Κύπρο ιδανικό προορισμό για εταιρείες διεθνών δραστηριοτήτων, οι οποίες θέλουν να εγκαταστήσουν την ευρωπαϊκή ή διεθνή τους έδρα τους στο νησί (headquartering).
 
Το συνέδριο θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, Σταύρος Αυγουστίδης.
 
Με γνώμονα τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας θα προχωρήσει σε επισκόπηση της κυπριακής οικονομίας, αναλύοντας τους βασικούς τομείς ανάπτυξης. Παράλληλα, θα αναφερθεί στο επενδυτικό κλίμα και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός, καθώς και το πώς είναι να ζει και να εργάζεται κάποιος στην Κύπρο (τοποθεσία, υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση και τρόπος ζωής).
 
Στη συνέχεια, η Μαρία Κλάππα, Partner, Tassos Papadopoulos & Associates LLC θα αναφερθεί στο φορολογικό και νομικό περιβάλλον, τα κίνητρα για μετεγκατάσταση, όπως επίσης τα βασικά οφέλη για ιδιωτικούς πελάτες και επιχειρήσεις.
 
Συζήτηση με θέμα «Η Κύπρος ως βάση για οικογενειακό γραφείο, προστασία περιουσιακών στοιχείων, παγκόσμια περιουσία και προγραμματισμό πλούτου» θα πραγματοποιήσουν οι Τόνυ Χατζηλούκας, Partner, In charge of Private Wealth Services, PwC Cyprus, Νανέτ Καλαβά , Partner – Corporate Division, Kinanis LLC και Χάρις Κυνηγού, Head of Private Banking, AstroBank.
 
Παράλληλα, η Στέφανη Παναγή, Investment Promotion Officer, TourInvest Unit, Invest Cyprus θα αναφερθεί στις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Κύπρος σε τομείς ανάπτυξης.
 
Το συνέδριο στη Σαουδική Αραβία θα παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, θεσμικοί επενδυτές, private equity εταιρείες, τράπεζες, ιδιωτικές τράπεζες, επενδυτικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δικηγορικές εταιρίες, λογιστικές εταιρείες, πάροχοι εταιρικών υπηρεσιών, ειδικοί για φορολογικά θέματα, εταιρείες διαχείρισης πλούτου, οικογενειακά γραφεία, διαχειριστές funds, διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και fund administrators.
 
Διοργανωτής: Invest Cyprus
Χορηγοί: Tassos Papadopoulos & Associates LLC, PwC Cyprus, Kinanis Law Firm
Συντονιστής: ΙΜΗ  

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά