Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Μιχάλης Αθανασίου: Θέλουμε μια πιο ανθεκτική και πιο βιώσιμη κυπριακή οικονομία

«Στην Τράπεζα Κύπρου, δεν θέλουμε καταστροφή ανθρώπινου κεφαλαίου και παραγωγικότητας, δεν θέλουμε κατάρρευση του εμπορίου και των επενδύσεων και ούτε φυσικά αύξηση μη εξυπηρετούμενων δανείων», υπογράμμισε ο Μιχάλης Αθανασίου, Εκτελεστικός Διευθυντής Διεύθυνσης Αγορών, Μεγάλων και Διεθνών Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου.

Αντίθετα, όπως είπε, μιλώντας στο πλαίσιο του 4ου Business Leaders Summit, το ζητούμενο είναι μια πιο ανθεκτική, πιο ευέλικτη πιο βιώσιμη κυπριακή οικονομία που θα αδράξει αυτήν την ευκαιρία να επιφέρει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η ψηφιακή εποχή.  

«Μια οικονομία που θα καταστεί πιο ευέλικτη σε εργασιακά θέματα, πιο ευφάνταστη στον τρόπο που παράγεται η εργασία και θα είναι αυστηρή στη διασφάλιση της υγείας εργαζομένων, των προσωπικών δεδομένων των πολιτών της και της προστασίας του περιβάλλοντος», τόνισε σχετικά. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Κύπρου συνεχίζει δυναμικά το Πρόγραμμα Ψηφιακής Μεταμόρφωσης. «Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί η υιοθέτηση των ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών από τους πελάτες μας όλο και αυξάνεται, ιδιαίτερα η χρήση της τραπεζικής εφαρμογής για κινητά: ο αριθμός των ενεργών χρηστών αυξήθηκε κατά 20% το 2019, και επιπλέον 13% κατά τους επτά μήνες μέχρι τα τέλη Ιουλίου 2020», ανέφερε ο κ. Αθανασίου.


Εξάλλου, επεσήμανε ότι επιδιώκοντας την έμπρακτη στήριξη των πελατών της, η Τράπεζα Κύπρου εκφράζει ετοιμότητα να μετατρέψει την αβεβαιότητα σε ευκαιρία, εξηγώντας ότι δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ανά το παγκόσμιο αλλά και στην Κύπρο που προχώρησαν σε τομές εκμεταλλευόμενοι την κρίση. 

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της πανδημίας στην κυπριακή οικονομία, τόνισε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο, με τα περιοριστικά μέτρα σε ισχύ για λιγότερο από ένα μήνα, το πραγματικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0.8% σε ετήσια βάση, εποχικά προσαρμοσμένο, για να μειωθεί, ωστόσο, απότομα το δεύτερο τρίμηνο κατά 11.9%, καθώς τα μέτρα τέθηκαν σε πλήρη ισχύ και οι αφίξεις Απρίλιο και Μάιο ήταν μηδαμινές. «Και όλα αυτά σε μια οικονομία που παρουσίασε αύξηση 3.4% αντίστοιχα το προηγούμενο έτος», είπε μεταξύ άλλων, συγχαίροντας ταυτόχρονα την Πολιτεία για τους χειρισμούς της και τον καθοριστικό της ρόλο σε μία τέτοια περίοδο κρίσης.

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας