Η EY Κύπρου Πλατινένιος Χορηγός του πρώτου Cyprus Forum

Η EY παρουσίασε το δικό της πάνελ με θέμα «Η σημασία του συστήματος δικαιοσύνης στη βελτίωση της ελκυστικότητας της Κύπρου», και συμμετείχε επίσης στο πάνελ με θέμα «Πώς να βελτιώσουμε το οικοδομικό περιβάλλον και να κάνουμε τις πόλεις μας έξυπνες και οπτικά ελκυστικές».

Η EY Κύπρου ήταν ο περήφανος Πλατινένιος Χορηγός του Cyprus Forum, ενός ανεξάρτητου ετήσιου συνεδρίου, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο από τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Oxygono, σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Το Forum σηματοδοτεί την 60η επέτειο της διακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, συγκεντρώνοντας τοπικούς και ξένους πολιτικούς ηγέτες, σημαντικές προσωπικότητες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών, με στόχο την έναρξη ενός διαλόγου, την ανταλλαγή ιδεών και την εξεύρεση νέων και δημιουργικών λύσεων σε βασικούς τομείς δημόσιας πολιτικής.

Βασικοί ομιλητές στο Forum ήταν η Επίτροπος της ΕΕ για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, κα Στέλλα Κυριακίδη και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Κοινοβουλίου, κος Δημήτρης Συλλούρης. Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών περιλαμβάνονταν σημαντικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πολιτικοί ηγέτες, ακαδημαϊκοί, καθώς και εξέχοντα στελέχη επιχειρήσεων. Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν περιλαμβάνουν, ισότητα των φύλων στην πολιτική, το οικοδομικό περιβάλλον και έξυπνες πόλεις, η ελκυστικότητα της Κύπρου και ο ρόλος του νομικού συστήματος, ο ρόλος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την ευημερία, κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στην Κύπρο, το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης, εξωτερική πολιτική και ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή και τέλος, δημοσιονομικές πολιτικές ανάκαμψης και ανθεκτικότητας.



Η ΕΥ Κύπρου παρουσίασε το δικό της πάνελ, με θέμα «Η σημασία του δικαστικού συστήματος στη βελτίωση της ελκυστικότητας της Κύπρου». Ο Χαράλαμπος Προύντζος, επικεφαλής Νομικών Υπηρεσιών της ΕΥ για την περιφέρεια της Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης & Κεντρικής Ασίας (CESA), καθώς και των νομικών υπηρεσιών της ΕΥ στην Κύπρο, συντόνισε τη συζήτηση ως Πρόεδρος. Το πάνελ αποτελείτο από την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, κα Έμιλυ Γιολίτη, τον Γενικό Διευθυντή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κράτους Δικαίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Χρήστο Γιακουμόπουλο, τον κ. Δημήτρη Παπαευστρατίου, Συνέταιρο στην EY Law Ηνωμένου Βασιλείου, και τον Διευθύνων Σύμβουλο της Invest Cyprus, κ. Γιώργο Καμπανέλλα.

 


Με αφορμή τη συμμετοχή της ΕΥ στο Cyprus Forum, ο Χαράλαμπος Προύντζος σημείωσε: «Είμαστε περήφανοι που είμαστε Πλατινένιοι Χορηγοί αυτής της σημαντικής εκδήλωσης, η οποία επιδιώκει να γίνει καταλύτης αλλαγών στην Κύπρο μέσω ενημερωμένης συζήτησης που μπορεί να οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα. Το πάνελ που είχα την τιμή να συντονίσω ασχολήθηκε με βελτιώσεις στο σύστημα δικαιοσύνης μας, ένα ζήτημα που είναι κρίσιμο για την ενίσχυση της ελκυστικότητας της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού. Οι συμμετέχοντες στο πάνελ προσέφεραν πολύτιμες σκέψεις και προτάσεις όσον αφορά τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χώρα μας και την ανάγκη εξάλειψης των καθυστερήσεων στις νομικές μας διαδικασίες».

Επιπρόσθετα, ο Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, Συνέταιρος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, συμμετείχε ως ομιλητής στο πάνελ με θέμα «Πώς να βελτιώσουμε το οικοδομικό περιβάλλον και να κάνουμε τις πόλεις μας έξυπνες και οπτικά ελκυστικές». Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο Χαράλαμπος Κωνσταντίνου σημείωσε ότι η ταχεία αστικοποίηση, οι δραστικές κοινωνικές και τεχνολογικές αλλαγές, οι συνεχώς εξελισσόμενες προσδοκίες των πολιτών και η παλαίωση των υποδομών είναι μερικοί από τους λόγους που αντιμετωπίζουμε ανεπάρκειες στις πόλεις μας. Τόνισε επίσης ότι, παρόλο που υπάρχουν προκλήσεις, οι επικεφαλής των πόλεων μας πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται τρόπους για κάνουν τις πόλεις μας Έξυπνες, γεγονός που θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Για να γίνει αυτό πρότεινε ότι κάθε πόλη θα πρέπει να ξεκινήσει διάλογο με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (πολίτες, κυβέρνηση, επιχειρήσεις), να καθορίσει το όραμά της, τις προτεραιότητες της και να αναπτύξει έναν οδικό χάρτη υλοποίησης τους.

 

Το Forum ολοκληρώθηκε με επιτυχία καθιερώνοντας το πρώτο στο είδος του για την Κύπρο που επιδιώκει τον επαναπροσδιορισμό του τρόπου λήψεως αποφάσεων μέσω γόνιμης συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ πολιτικών ηγετών, ακαδημαϊκών και της επιχειρηματικής κοινότητας. Αυτό συνάδει με το βασικό σκοπό της EY, να συνεισφέρει στην κοινωνία και να συμβάλει στη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου.

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;