Δεδομένη η στήριξη των Κύπριων Ευρωβουλευτών στη Ναυτιλία

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο πραγματοποίησε σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου 2020, ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές, στα πλαίσια της στενής και διαχρονικής συνεργασίας του με τους Κύπριους εκπροσώπους στα διάφορα Ευρωπαϊκά κέντρα λήψεως αποφάσεων. 
 
Σκοπός της τηλεδιάσκεψης, ήταν η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις για τρέχοντα ζητήματα/ προβλήματα που άπτονται του τομέα της Κυπριακής, Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας  Ναυτιλίας. Ο Πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, κ. Φίλιππος Φιλής, αναφέρθηκε στην κατάσταση της Ναυτιλίας σήμερα, η οποία έχει πληγεί σημαντικά από την κρίση της πανδημίας Covid-19 και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να παραμείνει βιώσιμη και να συνεχίσει το ζωτικό ρόλο της.
 
Έγινε εκτενής συζήτηση αναφορικά με τις συνεχιζόμενες εκκλήσεις της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας να βρεθεί λύση στο σοβαρό θέμα της αλλαγής πληρωμάτων των πλοίων και επαναπατρισμού ναυτικών που έχει τελειώσει η σύμβαση τους αλλά και η ανάγκη για την απαραίτητη στήριξη της Ναυτιλίας από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν οι σημαντικότερες περιβαλλοντικές προκλήσεις της Ναυτιλίας και πιθανοί χρηματοδοτικοί μηχανισμοί από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα χορηγούν την ανάπτυξη “πράσινων” τεχνολογιών για τη Ναυτιλία. Τέλος έγινε αναφορά στις συνεχιζόμενες πειρατικές επιθέσεις σε εμπορικά πλοία και ναυτικούς στον Κόλπο της Γουινέας, με σκοπό να ενημερωθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να δοθεί η απαραίτητη στήριξη από τα Κράτη-Μέλη.
 
Οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν ως δεδομένη τη συνεισφορά τους σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχέση με τη στήριξη τους στα θέματα που συζητήθηκαν, καθώς αναγνωρίζουν την ανάγκη διατήρησης της ηγετικής θέσης της Κυπριακής Ναυτιλίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσει τη σημαντική συνεισφορά της στην Οικονομία και στην Κοινωνία της Κύπρου.

Δειτε Επισης

«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;
Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών