Ιnvest Cyprus: Προώθηση της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μετά την επιτυχημένη προώθηση της Κύπρου σε Ισραήλ, Ινδία και Χονγκ-Κονγκ, επόμενος σταθμός θα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο. To διαδικτυακό event θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου και σ΄ αυτό θα συμμετάσχουν πέραν των 150 προσώπων από τη Βρετανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι Invest Cyprus Roadshow αποτελείται από 10 συνολικά συνέδρια.
 
Στόχος του Invest Cyprus είναι η προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για διάφορους τομείς της οικονομίας καθώς επίσης και η προσέλκυση εταιρειών διεθνών δραστηριοτήτων για να εγκαταστήσουν έδρα στην Κύπρο (headquartering). Θα γίνει, επίσης, προώθηση των επαγγελματικών υπηρεσιών της Κύπρου με έμφαση στα επενδυτικά ταμεία και στο Fintech.
 
Πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα απευθύνουν χαιρετισμό το μέλος του ΔΣ του Invest Cyprus, Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου.
 
Ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, Γιώργος Καμπανέλλας θα αναλύσει τις προοπτικές της κυπριακής Οικονομίας, το επενδυτικό περιβάλλον καθώς επίσης και τον τρόπο με τον οποίον η Κύπρος αντέδρασε στην κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι προοπτικές που παρουσιάζουν οι κύριοι τομείς της Οικονομίας όπως και ο ελκυστικός τρόπος ζωής στο νησί μας.
 
Για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός, το επιχειρηματικό περιβάλλον προς ξένες εταιρείες που επιθυμούν να μεταφέρουν την έδρα τους στην χώρα μας, το ανθρώπινο δυναμικό της Κύπρου, το φορολογικό πλαίσιο που ισχύεις στην Κύπρο καθώς επίσης και την καλή ποιότητα ζωής που διαθέτει η χώρα μας θα μιλήσουν οι Χαράλαμπος Μπρούντζος, Partner, Central, Eastern, Southeastern Europe and Central Asia (CESA) Law Leader, Head of Law & Fund Services της EY Cyprus και Χαράλαμπος Μεϊβάτζης Partner, Head of Accounting and Tax Department της Kinanis LLC.

‘Έμφαση θα δοθεί επίσης στο κανονιστικό πλαίσιο αναφορικά με το Fintech. Παρουσιάσεις θα γίνουν από Κρίστια Ευαγόρου, Senior Manager, International Private Clients - Funds Services της PwC Cyprus και Κώστας Μαυρίδης, Associate, Chrysostomides.
 
Παράλληλα, στο πλαίσιο του συνεδρίου αναμένεται να αναπτυχθούν θέματα που σχετίζονται με τα πλεονεκτήματα του υποσχόμενου και ραγδαία αναπτυσσόμενου τομέα των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο. Στην συζήτηση θα συμμετέχουν οι Δήμητρα Καλογήρου, Πρόεδρος της επιτροπής Κεφαλαιαγοράς,  Ανδρέας Γιασεμίδης, Πρόεδρος του CIFA, Δημήτρης Ταξιτάρης, Chief Executive Officer της  MAP S.Platis, Πανίκος Τέκλος, Partner, Risk Advisory & Wealth Advisory Services Leader της  Deloitte  και Αντώνης Ρούβας, Board Member, Asset Management, Advisory Services της KPMG Κύπρου.
  
Αναφορά θα γίνει από τον Σάββα Πεντάρη, Partner, Head of Financial Services, EY Cyprus στον ασφαλιστικό τομέα στην Κύπρο. Θα γίνει ανάλυση στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά και στις μετά  Brexit λύσεις για Ασφαλιστικές Εταιρείες.
 
Διοργανωτής: Invest Cyprus
Χορηγοί: Chrysostomides, Deloitte, EY Cyprus,  Kinanis LLC, KPMG, MAP S.Platis, PwC Κύπρου.
Συντονιστής: ΙΜΗ  

Δειτε Επισης

Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης