Το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα στο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης

InBusinessNews  23/09/2020 06:36
Το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα στο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης

Το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα στο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης

InBusinessNews  23/09/2020 06:36
Μεγάλο ενδιαφέρον επιδεικνύεται για το Συνέδριο Ανάπτυξης Γης το οποίο φέτος συμπληρώνει 14 χρόνια ζωής και αποτελεί ετήσιο γεγονός και σημείο αναφοράς για όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα της ανάπτυξης γης φορείς όπου επαγγελματίες του κλάδου, συγκεντρώνονται προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, να αξιολογήσουν τις εξελίξεις της αγοράς, να συζητήσουν τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον τομέα τους και, φυσικά, να διερευνήσουν τις ευκαιρίες που προδιαγράφονται.

RELATED ARTICLESΙδιαίτερο ενδιαφέρον στο πλαίσιο του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, αποτελεί η συζήτηση για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή να αναλύει το Επενδυτικό Πρόγραμμα καθώς και στις βελτιώσεις που έχουν γίνει, ενώ θα αναφερθεί γενικότερα στην πολιτική της κυβέρνησης σε θέματα ανάπτυξης γης.

Για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα θα μιλήσει και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Henley & Partners Κύπρου, Γιάννος Τρισόκκας.  Κατά την παρουσίασή του, ο κ. Τρισόκκας θα συζητήσει τις επιπτώσεις του ΚΕΠ στην κυπριακή αγορά ακινήτων. Ως γνωστό, το ΚΕΠ βοήθησε σε μεγάλο βαθμό στην ανάκαμψη του τομέα των ακινήτων, και γενικά στην οικονομία. Είναι σημαντικό να αναλυθεί το πού βρισκόταν ο τομέας της αγοράς ακινήτων πριν από το ΚΕΠ, αλλά και μετά από αυτό, ώστε να μπορέσει να αναλυθεί ορθά ο αντίκτυπος των πρόσφατων αλλαγών στο ΚΕΠ.

Θεματολογία
Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών και Διευθύνων Σύμβουλος της Cybarco Development Ltd αναμένεται να αναλύσει πως τομέας ανάπτυξης γης και ο ευρύτερος κατασκευαστικός κλάδος, συμβάλουν σημαντικά στην οικονομία της Κύπρου, καθώς και το πώς έχουν επηρεαστεί από την κρίση του COVID-19 και ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για την αναζωογόνησή τους.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας, θα αναφερθεί στην πολιτική του Invest Cyprus για προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα ακινήτων στην Κύπρο, ενώ ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΑΓ, Μάριος Πελεκάνος θα αναλύσει το νέο πλαίσιο στεγαστικής πολιτικής και προσιτής κατοικίας.

Για το πώς η τεχνολογία επηρεάζει τον τομέα των ακινήτων θα αναφερθεί ο Κρίτωνας Ονησιφόρου, Head of Real Estate της BidX1, ενώ ο Ανδρέας Σάντης, Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Δυτικών Βαλκανίων, Ελλάδας και Κύπρου, NCH Capital Inc.θα μιλήσει για την προσέλκυση ξένων επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο.
Από πλευράς Ελληνικής Τράπεζας, ο Δρ. Αντρέας Ασσιώτης, Επικεφαλής Οικονομολόγος, θα μιλήσει για τα αρνητικά επιτόκια και τις επιπτώσεις τους στην αγορά ακινήτων, ενώ ο Φοίβος Στασόπουλος, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Ελληνικής θα αναφερθεί στις πολιτικές δανεισμού για ιδιώτες και για εταιρείες ανάπτυξης γης.

Οργανωτής: ΙΜΗ
Χορηγοί (μέχρι στιγμής): BidX1
Coffee Sponsor: Gloria Jean’s Coffees 
Με τη Στήριξη: Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών Κύπρου, Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων, Invest Cyprus, RICS
Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό IN Business, REPORTER
 
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:
Τηλ.: 22505555 | Φαξ: 22679820 | Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας