Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Στους κινηματογράφους... 190 ημέρες μετά!

Τις πόρτες τους προς τους fans του κινηματογράφου άνοιξαν και πάλι, μετά από πολλούς μήνες, τα cinema της Κύπρου. 190 ημέρες από την τελευταία φορά που λειτούργησαν, την περασμένη Πέμπτη έκαναν και αυτά τα πρώτα τους βήματα προς τον δρόμο της κανονικότητας. 

Μιλώντας στο InBusinessNews, η Υπεύθυνη Μάρκετινγκ των K Cineplex, Παναγιώτα Κυριάκου, ανέφερε ότι η πρώτη ημέρα της επανεκκίνησης των κινηματογράφων άφησε πολύ ευχαριστημένους τους ιθύνοντες των K Cineplex, προσθέτοντας παράλληλα ότι είναι νωρίς ακόμα για αξιόπιστα συμπεράσματα. Σημειώνεται ότι βάσει του σχετικού πρωτοκόλλου, οι κινηματογράφοι λειτουργούν με το 50% της χωρητικότητας τους, με εναλλάξ θέσεις για καθούμενους.

Όπως μας πληροφόρησε η ίδια, τα K Cineplex προβάλουν δύο ταινίες στις οθόνες τους (τρεις παραστάσεις υπάρχουν μόνο τα Σαββατοκύριακα) ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα προβάλλονται επιπλέον ταινίες, ώστε οι κινηματογράφοι να φτάσουν στα συνηθισμένα τους δεδομένα-λειτουργώντας δηλαδή έξι αίθουσες- μέσα σε δύο με τρεις εβδομάδες.

Η κ. Κυριάκου ευχαρίστησε την κυβέρνηση για το υγειονομικό πρωτόκολλο, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια των πελατών τους.  
 
Μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις προβολές
Αναφορικά με τα νέα μέτρα, πέραν της μειωμένης χωρητικότητας, επιπρόσθετα έχει αυξηθεί και το χρονικό διάστημα μεταξύ της πρώτης και δεύτερης προβολής ενώ γίνεται και αποστείρωση όλων των χώρων.  

Επίσης, το κοινό είναι υποχρεωμένο να φοράει συνεχώς μάσκες, εκτός από την ώρα της ταινίας.
 
Μ. Ηροδότου: «Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει να επιστρέψει στο σινεμά»
Από τη πλευρά του και o πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Αιθουσαρχών και Διευθύνων Σύμβουλος των RΙΟ, Μάριος Ηροδότου, μας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την νέα κατάσταση πραγμάτων, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που φαίνεται είναι ότι «ο κόσμος έχει πεθυμήσει το σινεμά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διευθέτηση των καθισμάτων σε σχήμα σκακιού δούλεψε πολύ καλά στην επαναλειτουργία των κινηματογράφων ενώ γενικότερα, αυτό που φάνηκε την πρώτη ημέρα, είναι ότι οι κινηματογράφοι έχουν ετοιμαστεί βάσει των υγειονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί.

«Είναι μια αρχή με δύο μόνο ταινίες σε όλους τους κινηματογράφους… Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει να επιστρέψει στο σινεμά», μας είπε, κάνοντας, παράλληλα, λόγο για ελπιδοφόρα μηνύματα. Αυτό που απομένει πλέον είναι να διαφανεί η δυναμική που θα έχουν οι κινηματογράφοι σε σχέση με προηγουμένως, με τον κ. Ηροδότου να εκφράζει την ελπίδα για ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου