Αρεταίειο: Τα δυο σενάρια για αύξηση των κλινών

Δύο προτάσεις θα τεθούν σύντομα ενώπιον του ΔΣ και μετέπειτα ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων του Αρεταιείου Nοσοκομείου, σε σχέση με την επέκταση των χώρων για αύξηση των κλινών, στον απόηχο της ένταξης του νοσηλευτηρίου του ΓΕΣΥ.
 
Μετά την απόρριψη, τον προηγούμενο Ιούλιο,  από πλευράς των μετόχων του νοσοκομείου της πολυσυζητημένης συμφωνίας για ενοικίαση της γνωστής κλινικής Ευαγγελίστρια, η διοίκηση του νοσοκομείου αναζήτησε εναλλακτικές και πιο «ασφαλείς» από πλευράς επένδυσης λύσεις. Στόχος να επιτευχθεί διπλασιασμός  των περιορισμένων κλινών που διαθέτει σήμερα το Αρεταίειο και να μπορεί έτσι, να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση που δημιουργεί η ένταξη του νοσηλευτηρίου στο ΓεΣΥ. Εξάλλου, η διατήρηση της δυνατότητας του νοσοκομείου για άσκηση, σε κάποιο βαθμό, και ιδιωτικής ιατρικής, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο της ανάγκες για ύπαρξη περισσότερου χώρου.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι μισοί από τους χώρους του νοσοκομείου είναι μη κλινικοί, καθώς περιλαμβάνουν γραφεία ιατρών, διοίκησης, βοηθητικούς χώρος κ.α. 
 
Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, η διοίκηση του νοσοκομείου κατέληξε σε δύο πιθανά σενάρια, τα οποία θα οδηγηθούν σύντομα ενώπιον του ΔΣ, προκειμένου να εγκριθεί το ένα .
 
Το πρώτο προνοεί την αξιοποίηση υφιστάμενων κτηρίων πλησίον του νοσηλευτηρίου για μεταφορά εκεί των γραφείων των ιατρών. Με αυτό τον τρόπο, θα αδειάσουν κατειλημμένοι χώροι εντός του Αρεταίειου, οι οποίοι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, αυξάνοντας σταδιακά τις διαθέσιμες κλίνες. Το πλάνο αυτό θα μπορούσε να φέρει διπλασιασμό των κλινών, φτάνοντας περίπου τις 140 από 72 που λειτουργούν σήμερα.
 
Το δεύτερο σενάριο προβλέπει μια μικρής μορφής ανάπτυξη. Ειδικότερα, προνοεί το κτίσιμο νέων κλινών και χειρουργείων σε συγκεκριμένο κοντινό χώρο, κίνηση η οποία θα δώσει τη δυνατότητα διεύρυνσης της χωρητικότητας και συνεπώς της εξυπηρέτησης πιο πολλών ασθενών, καθώς υπάρχει αυξημένη ζήτηση σε περίθαλψη και εγχειρήσεις. Εφόσον πάρει το πράσινο φως, το project αυτό θα μπορούσε να υλοποιηθεί σε χρονικό διάστημα ενός περίπου χρόνου.
 
Όπως προαναφέρθηκε, το ΔΣ του νοσοκομείου θα επιλέξει το ένα από τα δύο σενάρια. Ωστόσο, βάσει του καταστατικού, η τελική απόφαση θα ληφθεί από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων του νοσηλευτηρίου, η οποία αποτελείται από 42 ισομέτοχους μετόχους που είναι όλοι ιατροί. Η εν λόγω συνέλευση αναμένεται να συνέλθει εντός Οκτωβρίου. Πάντως, παρά το γεγονός ότι το ΔΣ θα κάνει της εισήγηση του, εντούτοις οι μέτοχοι διατηρούν το δικαίωμα να συζητήσουν κι άλλες επιλογές, γεγονός που αφήνει ανοιχτά μέχρι την τελευταία στιγμή και τα δύο σενάρια.
 
Σε ότι αφορά το θέμα της σύναψης ενοικίασης κάποιας ιδιωτικής κλινικής για αξιοποίηση των χώρων της προς όφελος του Αρεταίειου, έχει απορριφθεί οριστικά. Ο λόγος που οι μέτοχοι έβαλαν φρένο στο συγκεκριμένο πλάνο σχετίζεται με το γεγονός ότι προτίμησαν να ακολουθηθεί μια πιο συντηρητική προσέγγιση για την επέκταση των χώρων, τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθεί το ΓεΣΥ.
 
 

Δειτε Επισης

Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης