Έτσι θα γίνονται εκδηλώσεις στην εποχή του κορωνοϊού

Το Υπουργείο Υγείας δημοσιοποίησε το Πρωτόκολλο Ασφάλειας και Υγείας για τη Διοργάνωση συνεδρίων,  βραβεύσεων και συμποσίων που, βάσει των διαταγμάτων που ισχύουν προς αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Το Πρωτόκολλο περιλαμβάνει συγκεκριμένες οδηγίες αναφορικά με τα θέματα ασφάλειας και υγείας για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2, οι οποίες πρέπει να ακολουθούνται κατά τον προγραμματισμό και την υλοποίηση δραστηριοτήτων διοργάνωσης εκδηλώσεων για συνέδρια, βραβεύσεις, επίσημα δείπνα, επιχειρηματικά δείπνα, επαγγελματικές συγκεντρώσεις, συμπόσια, εταιρικές εκδηλώσεις κτλ.
 
Πιο συγκεκριμένα:

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να είναι καθήμενοι με εξαίρεση το χρόνο της μετακίνησης τους εντός του χώρου και το cocktail.

 

Η μέγιστη χωρητικότητα σε άτομα ορίζεται αναλόγως από των τετραγωνικών μέτρων:

3 τ.μ. ανά άτομο, για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. ανά άτομο για εξωτερικούς χώρους, και παράλληλα θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει απόσταση 0,5 μέτρου μεταξύ των θέσεων προς όλες τις πλευρές. Νοείται ότι η απόσταση αυτή δεν χρειάζεται για άτομα που διαμένουν στην ίδια οικία.
 

Διευκρινίζεται ότι οι σύνεδροι/ προσκεκλημένοι δεν μπορούν να ξεπερνούν τον αριθμό των 50 ατόμων κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και cocktail ανά σταθμό σερβιρίσματος (service station), ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος. Το σερβίρισμα ποτών και εδεσμάτων θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από το προσωπικό του χώρου. Το σερβίρισμα θα πρέπει να γίνει σε χώρο όπου θα υπάρχουν διαθέσιμα 2.τ.μ. (εσωτερικούς/εξωτερικούς χώρους) ανά άτομο. Δηλαδή 100τ.μ για 50 άτομα.

 

Σε περίπτωση που θα σερβιριστούν καθήμενοι οι συμμετέχοντες, θα ισχύουν οι πρόνοιες του πρωτοκόλλου για τους χώρους εστίασης.

 
Το Πρωτόκολλο περιλαμβάνει επίσης τις ακόλουθες λεπτομερείς κατευθυντήριες γραμμές:

Οδηγίες προς Εταιρείες Διοργάνωσης Εκδηλώσεων πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης / συνεδρίων / επίσημων δείπνων / βραβεύσεων.

Προετοιμασία του χώρου εκδήλωσης

Εγγραφές συνέδρων

Συνέδριο / Εκδήλωση / Δείπνο

Διαλείμματα για καφέ – υποδοχή cocktail

Δείπνο / Εορταστικό (επίσημο) Δείπνο

Επισυνάπτεται αυτούσιο το Πρωτόκολλο.

Δειτε Επισης

Με επικρίσεις και τροπολογίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»