Γιολίτη: Ώρα για μεταρρυθμίσεις στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης

InBusinessNews  09/09/2020 18:49
Γιολίτη: Ώρα για μεταρρυθμίσεις στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης

Γιολίτη: Ώρα για μεταρρυθμίσεις στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης

InBusinessNews  09/09/2020 18:49

Είναι ώρα για μεταρρυθμίσεις, με ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, τόνισε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Έμιλυ Γιολίτη, επισημαίνοντας ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή.

RELATED ARTICLESΜεταξύ άλλων, η κ. Γιολίτη εξήγησε ότι εκλαμβάνει την επιστροφή των νομοσχεδίων για τη δικαιοσύνη ως μία ευκαιρία βελτίωσης των διαρθρωτικών και διαδικαστικών μεταρρυθμίσεων που θα αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά του δικαστικού συστήματος της Κύπρου.

Μιλώντας στο πλαίσιο του 2nd Cyprus Legal Conference, τόνισε την ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών για ένα αποδοτικό δικαστικό σύστημα.

«Μπορούμε να ενισχύσουμε την προσέλκυση ξένων επενδύσεων μέσω της βελτίωσης του συστήματος δικαιοσύνης», είπε σχετικά η αρμόδια Υπουργός, σημειώνοντας ότι αυτό το σύστημα θα πρέπει να καταστεί αποτελεσματικό.

«Θα πρέπει», πρόσθεσε, «να ενσκήψουμε στις διαδικασίες και στην ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης, εκμεταλλευόμενοι τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα της Κύπρου για προσέλκυση ξένων επενδυτών, όπως το φορολογικό καθεστώς, η γεωγραφική θέση και το ότι μπορεί να αποτελέσει κέντρο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων».

Αναφερόμενη στην εκ των ουκ άνευ μεταρρύθμισή της δικαιοσύνης και του δικαστικού συστήματος, η Έμιλυ Γιολίτη μίλησε, μεταξύ άλλων, για την επικαιροποίηση των κανόνων πολιτικής δικονομίας, όπως επίσης τη διασφάλιση και προώθηση μίας ασφαλούς, δίκαιης και χωρίς αποκλεισμούς χώρας.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας