Αύξηση ύψους 3% στα παγκόσμια έσοδα της PwC

Παρά την κρίση που πυροδότησε η πανδημία επηρεάζοντας τις οικονομίες και τις επιχειρήσεις ανά την υφήλιο, οι οργανισμοί της PwC σε όλο τον κόσμο κατέγραψαν μικτά έσοδα της τάξης των US$43 δις, που αντιστοιχούν σε αύξηση 3% για το δωδεκάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2020. 

Τους πρώτους εννέα μήνες του Οικονομικού Έτους 2020, δηλαδή μέχρι τα τέλη Μαρτίου, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά σχεδόν 7% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, με αυξήσεις σε όλους τους τομείς εργασιών και σε όλες τις κύριες αγορές. Από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο, τα έσοδα επηρεάστηκαν σημαντικά από το lockdown και την συνεπακόλουθη επιβράδυνση των οικονομιών, καθώς οι χώρες ανά το παγκόσμιο έδιναν μάχη με την πανδημία του COVID-19. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη τρίμηνη περίοδο του 2019, την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2020 τα έσοδα μειώθηκαν κατά 6%.

Έσοδα με βάση τις υπηρεσίες

Ελεγκτικές Υπηρεσίες: Οι ελεγκτικές υπηρεσίες παραμένουν ο μεγαλύτερος τομέας εργασιών της PwC σε όλο τον κόσμο.  Χάρη στη συνεχιζόμενη ισχυρή ζήτηση για τις βασικές ελεγκτικές υπηρεσίες μας, τα έσοδα αυξήθηκαν το Οικονομικό Έτος 2020 κατά 3%, φθάνοντας τα US$17,6 δις. Με ένα σύνολο σχεδόν 119,000 επαγγελματιών, η PwC αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο ελεγκτικών υπηρεσιών στον κόσμο.

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες: Τα έσοδα από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της PwC ανήλθαν στα US$14,7 δις, σημειώνοντας αύξηση 4%, ως αποτέλεσμα της σημαντικής ζήτησης ανά το παγκόσμιο για παροχή συμβουλών σε θέματα στρατηγικής, επιχειρηματικού μετασχηματισμού και δημιουργίας αξίας κατά τους πρώτους εννέα μήνες του οικονομικού έτους. Ο τομέας των συμβουλευτικών υπηρεσιών της PwC απασχολεί σήμερα περισσότερους από 71,000 ανθρώπους.

Φορολογικές & Νομικές Υπηρεσίες: Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2%, φθάνοντας τα US$10,7 δις, λόγω της ζήτησης για υπηρεσίες στρατηγικής φορολογικής συμμόρφωσης, ανθρώπινου δυναμικού και οργάνωσης καθώς και νομικές υπηρεσίες κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους. Με οδηγό τον Παγκόσμιο Φορολογικό Κώδικα Δεοντολογίας της PwC, οι ομάδες Φορολογικών και Νομικών Υπηρεσιών μας, που αριθμούν πέραν των 55,000 επαγγελματιών, αξιοποιούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους για να βοηθήσουν όλο το φάσμα των πελατών μας - από ιδιώτες μέχρι τους μεγαλύτερους παγκόσμιους οργανισμούς - να πλοηγηθούν στο απαιτητικό και  πολύπλοκο περιβάλλον, και να διαχειριστούν εργασιακά και νομικά ζητήματα, αλλά και να συμμορφωθούν με τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Η επόμενη χρονιά
Σύμφωνα με τον Bob Moritz, Πρόεδρο του Δικτύου της PwC, ο οργανισμός εστιάζει σ ’έναν αριθμό προτεραιοτήτων που περιλαμβάνει:

  • Θέσεις εργασίας: Ο οργανισμός συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού που χρειάζεται η PwC στο μέλλον, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα των εργασιών του.
  • Ασφάλεια και ευημερία: Διασφάλιση ότι οι άνθρωποί του οργανισμού αισθάνονται ασφάλεια και άνεση και ότι υπάρχουν οι αναγκαίες διαδικασίες και τεχνολογίες ώστε να προστατευθεί το ανθρώπινο δυναμικό σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα ασφάλειας. Εκεί όπου οι άνθρωποί του οργανισμού συνεχίζουν να εργάζονται από το σπίτι, εξακολουθεί να παρέχεται η απαραίτητη στήριξη ώστε να ανταποκριθούν σε όλες τις προκλήσεις που αυτό συνεπάγεται.
  • Ποιότητα: Η επένδυση στην ενίσχυση της ποιότητας του συνόλου των υπηρεσιών που προσφέρει ο οργανισμός, παραμένει η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά του, καθώς συνεχίζει μεταξύ άλλων να επενδύει ποσό ύψους US$1 δις, όπως ανακοινώθηκε πέρυσι, για την προώθηση της ποιότητας και της καινοτομίας, καθιστώντας τον οργανισμό ως τον κορυφαίο στον κόσμο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία σε περιβάλλον υπολογιστικού νέφους.
  • Πελάτες: Στήριξη των πελατών ανά το παγκόσμιο στην αντιμετώπιση του αντίκτυπου της πανδημίας και στην επανεκκίνηση των εργασιών τους, στην αποκατάσταση των ισολογισμών τους και στον επανασχεδιασμό των επιχειρηματικών τους μοντέλων.
  • Καινοτομία: Προωθείται και επεκτείνεται η καινοτομία σε όλο το εύρος του δικτύου της PwC, παράλληλα με την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.
  • Αναβάθμιση δεξιοτήτων: Η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανθρώπων της PwC και η συνεργασία μας με τη UNICEF μέσα από την υποστήριξη του προγράμματος Generation Unlimited, καθίσταται ακόμη πιο σημαντική καθώς η πανδημία έχει επιταχύνει τη χρήση της τεχνολογίας και της εξ αποστάσεως εργασίας.
  • Διαφορετικότητα και ένταξη: Ενισχύουμε τις προσπάθειες μας για τη δημιουργία μιας κουλτούρας όπου ο καθένας αισθάνεται ότι εκτιμάται η αξία του, ότι εισακούεται κι έχει την ευκαιρία να αναπτυχθεί και να επιτύχει, αναλαμβάνοντας ουσιαστικό ρόλο στον παγκόσμιο διάλογο για τη διαφορετικότητα. Έχουμε δημιουργήσει το πρώτο μας παγκόσμιο συμβούλιο ηγετών σε θέματα διαφορετικότητας και ένταξης.
Η Παγκόσμια Ετήσια Ανασκόπηση της PwC θα δοθεί στη δημοσιότητα τον Οκτώβριο του 2020 και θα περιλαμβάνει εν εκτάσει το πώς η PwC έχει ανταποκριθεί στην πανδημία του COVID-19, αλλά και το έργο που επιτελεί με τους πελάτες, τους ενδιαφερόμενους φορείς και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται, το πώς στηρίζει τους ανθρώπους της, τα αποτελέσματα των ποιοτικών της επιθεωρήσεων και πώς εδραιώνει μια κουλτούρα υψηλής ποιότητας σε όλο δίκτυο της PwC, καθώς και τη δράση που αναλαμβάνει γύρω από σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η διαφορετικότητα και η ένταξη.
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»
ΙΝ Business Awards: Βραβείο στο City of Dreams Mediterranean στην κατηγορία «Τουρισμός-Ξενοδοχεία-Αναψυχή-Εστίαση»