Το Βραβείο Κοινωνικής Καινοτομίας εντάσσεται στα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας 2020

Η μεγαλύτερη γιορτή της Καινοτομίας διοργανώνεται και φέτος για 14η συνεχή χρονιά από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ). Ο Διαγωνισμός για τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας, τον οποίο διοργανώνει η ΟΕΒ από το 2006, είναι πλέον θεσμός και έρχεται ξανά για να αναδείξει τις κυπριακές επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έχουν καινοτομήσει μ’ επιτυχία.

Η ΟΕΒ φέτος ακολουθώντας και η ίδια νέους δρόμους εμπλουτίζει τον θεσμό με ένα ακόμα βραβείο, αυτό της Κοινωνικής Καινοτομίας. Το νέο βραβείο έρχεται να προστεθεί στα ήδη τέσσερα επιμέρους βραβεία, που απονέμονταν μέχρι τώρα, με σκοπό την επιβράβευση καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, που αποσκοπούν στην περαιτέρω ευημερία, πρόοδο και ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου.

Η Κοινωνική Καινοτομία ορίζεται ως η ανάπτυξη και παροχή καινοτόμων υπηρεσιών ή προϊόντων με στόχο την εκπλήρωση κοινωνικών αναγκών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Η εφαρμογή της αποσκοπεί στην βελτίωση, στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη των συνθηκών εργασίας, ευημερίας, καθώς και του περιβάλλοντος στο οποίο οι πολίτες δρουν, εργάζονται και ζουν. Παράλληλα, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ανάδειξη των ταλέντων των νέων με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και του επιπέδου της κοινωνίας. Επίσης, συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία με την εφαρμογή καινοτομιών σε πρότυπα και υπηρεσίες. 

Για τους πιο πάνω λόγους η ΟΕΒ θεώρησε απαραίτητο να συμπεριλάβει το Βραβείο της Κοινωνικής Καινοτομίας στα φετινά Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας απευθυνόμενη σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που έχουν αναπτύξει και διαθέσει με επιτυχία καινοτόμα προϊόντα ή υπηρεσίες με στόχο την εκπλήρωση κοινωνικών αναγκών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Τα Κυπριακά Βραβείο Καινοτομίας στηρίζουν  έμπρακτα η Κυπριακή Δημοκρατία και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ).

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων η 11η Σεπτεμβρίου 2020.

Αιτήσεις συμμετοχής καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.innovationaward.oeb.org.cy, στα κεντρικά γραφεία της ΟΕΒ στη Γωνία Λεωφ. Ακροπόλεως & Οδός Γλαύκου 2, 2000 Στρόβολος (τηλ. 22665102) ή στο γραφείο ΟΕΒ Λεμεσού – Πάφου, Οδός Αλεξάνδρειας 13, 3013 Λεμεσός (τηλ. 25313305).

Οργανωτής: Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ)
Υποστηρικτές: Κυπριακή Δημοκρατία, Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή κατά της Δημοκρατίας για το κούρεμα
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας